12. 10. 2015.

Uspostavljanje saradnje sa turskim privrednicima

Opštinu Prijepolje posetili su članovi udruženja privrednika „Rumelisiad“ iz Burse i tom prilikom razgovarali sa privrednicima ove sandžačke opštine o mogućoj saradnji. Delegacija iz Turske prisustvovala je i ceremoniji povodom dana škole „Dušan Tomašević Ćirko“ u Velikoj Župi.

Uspostavljanje saradnje sa turskim privrednicima

U ES KOMERC MARKETIMA

Na koktelu u Domu kulture privrednici iz Prijepolja i članovi udruženja „Rumelisiad“ ostvarili su kontakte i napravili prve korake ka mogućoj privrednoj i poslovnoj saradnji. Uvođenje prijepoljskih privrednika na tursko tržište biće od velikog značaja kako za same firme, tako i za našu opštinu, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.

Između ostalih, dobar kontakt privrednici iz Turske ostvarili su sa prijepoljskom firmom ES Komerc koja se pored trgovine bavi proizvodnjom i otkupom jagodičastog voća, prvenstveno malinom.

U poseti Prijepolju učestvovao je i koordinator turske agencije TIKA Mehmed Bajrak, koji je za naredni period najavio podršku brojnih projekata iz oblasti poljoprivrede i obrazovanja.
„Prijepolje kao opština zauzima posebno mesto kod nas. U budućem periodu u saradnji sa lokalnom samoupravom planiramo da ostvarimo nove projekte posebno fokusirajući se na oblast poljoprivrede. I nadam se da ćemo u narednoj godini imati nove projekte ne samo iz oblasti poljoprivrede već i obrazovanja“, kazao je Bajrak.

Turska delegacija uživala je u prigodnom programu, koji su pripremili učenici i nastavnici povodom dana škole „Dušan Tomašević Ćirko“ u Velikoj Župi, školi na čijem je objektu urađena kompletna rekonstrukcija i resauracija.

U rekonstrukciju jednog od objekata OŠ „Dušan Tomašević Ćirko“ turski privrednik poreklom iz Prijepolja nekada Zifo Kajević, a sada Zarif Alp uz podršku udruženja „Rumelisiad“ uložio je oko 36 hiljada evra.
„Od tih sredstava promenili smo krovni pokrivač, oluke, potkovicu, termoizolaciju, termofasadu, kompletnu stolariju. Sve je odrađeno po projektu energetske efikasnosti, koji je ranije bio pripremljen i sve je završeno onako kako je i bilo planirano“, kazala je direktorka OŠ „Dušan Tomašević Ćirko“ Belkisa Beganović.

Za učenike OŠ „Dušan Tomašević Ćirko“ nisu izostali ni pokloni, udruženje „Rumelisiad“ za njih je obezbedilo školske rančeve i pribor.


Нема коментара:

Постави коментар