10. 10. 2015.

Rekonstrukcija mosta u Ivanju bliži se kraju

U prijepoljskom naselju Ivanje, u toku je rekonstrukcija drumskog mosta izgrađenog šezdesetih godina prošlog veka. Most zbog čijih oštećenja je bila ugrožena bezbednost saobraćaja, spaja jedno od najvećih naselja sa industrijskom zonom i magistralnim putem kojim prolazi kroz Prijepolje.
Koliko most olakšava i skraćuje komunikaciju između dva naselja i dve industrijske zone, nekoliko hiljada žitelja i na desetine privrednika Ivanja, shvatilo je po njegovom zatvaranju zbog rekonstrukcije.
"Vrlo je teško objasniti koliko ovaj most otežava saobraćaj privrednicima i građanima", kaže Osman Ćatić iz Ivanja, "ali kad se bude izgradio, to će nam biti najveći dar koji će pomoći ovom kraju."
Za žitelje Ivanja je, kako kaže Irfan Rondić, taj most žila kucavica. Da će im završetak rekonstrukcije mnogo olakšati život, potvrđuje i Almir Rondić.
U ES KOMERC MARKETIMA
Od početka rekonstrucije drumskog mosta dugog 52 metra i širokog 5 metara, za koju su Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalna samouprava obezbedili gotovo 40 miliona dinara, urađena je čelična konstrukcija, glavni nosač mosta i pešačke staze.
"Sada se radi na postavljanju armaturne mreže za betoniranje kolovozne trake", objašnjava Radan Jelisavčić, iz MPP "Jedinstvo" iz Sevojna, "i onda ostaje proces tehnološkog sazrevanja i sušenja betona do trideset dana."
Predsednik Opštine Prijepolje Emir Hašimbegović ističe da je to obimna rekonstrukcija, jer se nosivost mosta  povećava sa deset na skoro pedeset tona:
"To je izuzetno značajno za opštinu, jer most spaja dve industrijske zone - industrijsku zonu Ivanje i industrijsku zonu Kolovrat."
Ovom rekonstrukcijom, most u Ivanju je zbog mogućih poplava, gotovo metar izdignut u odnosu na prethodni. Imaće jednu kolovoznu i dve pešačke staze i, kako se očekuje, biće završen za mesec dana.
Obaveštavamo naše cenjene kupce, poslovne partnere, saradnike da smo naš izložbeni salon preselili na novu lokaciju na Kolovratu - preko puta stovarišta.
- Novi modeli ograda,
- Sniženja,
- Pokloni za kupce
A L P R O X
066 437 437
www.alprox.co.rs 

Нема коментара:

Постави коментар