29. 9. 2015.

Прекинута Скупштина након усвајања ребаланса, Зукорлићеви обезбедили кворум, наставак неизвестан

Пријепољска Скупштина прекинута је јуче након четврте тачке дневног реда, а њен наставак је према речима председника овог тела,



Вукосава Томашевића за сада неизвестан.


Томашевић каже да све зависи од договора и да ли ћемо успети да обезбедимо кворум.

,,Најважније тачке по функционисање општине су усвојене,попут ребеланса буџета као и извештаја о приходима и расходима за првих 6 месеци. Донешена је одлука о комуналној хигијени, водоводу и канализацији”, рекао јеТомашевић, додавши да су одлуке, иако је на почетку седнице било проблема са кворумом, донете убедљивом већином гласова

Хоџић – Уштедели смо 10 милиона, средства преусмеравамо у остварљиве пројекте

,,Ребаланс је урађен у правом тренутку , када је доста јавних набавки извршено и уговорипотписани. Након спроведених тендера показало се да имамо велике уштеде које су у висини од око 6 милиона динара плус, а на то су додата средства од 5,7 милиона од инвестиција које су у овој години неоствариве”, каже члан општинског већа Есад Хоџић наглашавајући да би овај новац пропао да није урађен ребаланс .

Он је додао да ће се та средства преусмерити једним делом у предузеће "Дирекција за изградњу".

"Уложићемо 1,2 милиона у повећање електро капацитета у индустриској зони. Имамо договор са Електродистрибуцијом да се у том делу угради нови трансформатор, јер досадашњи није задовољавао потребе”, изјавио је он додајући да ће 1,3 милиона бити усмерено за јесење и зимско одржавање путева. 


Већник у Пријепољу, Есад Хоџић, фото: ГЗС

Иначе, део новца скинут је са позиције Јавног информисања где јепланирано 2 милиона динара, а тим средствима биће плаћена јавна расвета у општини, јер су трошкови прекорачили планирану суму.

Поред медија, без 400 хиљада ће остати и радници Дома културе којима је та цифра остављена за јубиларне награде и отпремнине за пензију, а тим новцем ће се платитизавршетак радова у Галерији.

Бабић – злоупотребе и партијски дилови

Одборник СНС Владимир Бабић тражио је да се као допунска тачка дневног реда отвори расправа о стручној пракси која је финасирано буџетским новцем. Међутим, владајућа већина је то одбацила.

,,Неприхватљиво је да се преко буџета локалне самоуправе која је са 80% финансираластручну праксу врше партијска намиривања, као што је овде био случај. Како је могуће да особе које су на стручној пракси не долазе на радно место, већ да се шетају у иностранству или да је поједини обављају на једном месту и не долазе, а истовремено на другом обављају приправнички стаж. Јавили су ми се грађани који су имали озбиљне намере да приме ова лица и након тога их запосле, али су на конкурсу одбијени. Неко за то мора да одговара, јер има и елемената кривичних радњи, рекао је Бабић. 


Владимир Бабић, одборник СНС у Пријепољу

Он је додао да је буџет општине добро испланиран, али нажалост све је остало на папиру.
,,На терену се ради шта се ради, почевши од сумњивих тендера, па све до лоше контроле утрошеног новца и изведених радова, што је обавеза надзорних органа. Како је могуће да се наплати 90, а угради 50 кубика”, пита он.

Зукорлићеви обезбедили кворум

Приликом утврђивања кворума салу су напустили одборници СНС, СПС и ДПС, међутимзахваљујући петоро одборника муфтије Зукорлића Скупштина је имала кворум за одржавање седнице. Они су се након усвајања дневног реда вратили у салу, а приликом гласања, према Хоџићевим речима, одлуке су донете убедљивом већином, а поједине чак и једногласно.

Глас западне Србије




Veći, lepši i u potpuno novom stilu...
Novi izložbeni salon ALPROX-a...
Od 01. oktobra na novoj lokaciji...
Iz ul. Branka Radičevića sada smo u Industrijskoj zoni KOLOVRAT - ul. Ljubiše Miodragovića bb (preko puta stovarišta)
REKLAMIRAJTE SE NA NAŠEM PORTALU
Info: prijepolje33@gmail.com
www.facebook.com/PPVESTI

Нема коментара:

Постави коментар