6. 2. 2015.

Zaplenjeno oko 3,5 tona mesa u Prijepolju

Veterinarska inspecija Ministarstva poljoprivrede i saopštila je da je otkrila dve ilegalne klanice kod Prijepolja i u toj akciji zaplenila 3,4 tone mesa.

Foto: Freeimages

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je tim povodom izjavila da su ilegalne klanice otkrivene u opsežnoj akciji nadležne inspekcije.
Ona je pozvala građane da prijave nelegalnu trgovinu bilo kojih prehrambenih proizvoda.
Ministarka je istakla da će nadležne inspekcije u tom slučaju reagovati u najkraćem vremenskom roku.

Kako je precizirano, kontrola u pet prijepoljskih sela obavljena je uz pomoć Odeljenja za privredni kriminal MUP-a Srbije, i tom prilikom je u selu Hisardžik na zaplenjeno tri tone mesa i proizvoda od mesa, dok je u selu Seljašnica zaplenjeno oko 400 kilograma proizvoda.

"Vlasnici su imali nameru, da to stave u javni promet, što je apsolutno zabranjeno zakonom i još jednom bih istakla značaj saradnje svih institucija u borbi protiv ilegalnog tržišta hrane, koja je velika pretnja za opštu zdravstvenu bezbednost", naglasila je Bogosavljević Bošković.

Ministarka je rekla da inspektori Uprave za veterinu zbog malog broja ljudi, rade i po 12 sati dnevno i zahvalila se radnicima te uprave na zalaganju.

"Sa sličnim akcijama nastaviće se i dalje uz saradnju sa drugim institucijama sistema, koje mogu da pomognu. Zdravstvena bezbednost građana mora biti prioritet i na prvom mestu. Naši inspektori su na terenu, ali važna nam je i podrška građana", izjavila je Bogosavljević Bošković.

Нема коментара:

Постави коментар