6. 2. 2015.

SDA traži sastanak koalicije zbog Doma kulture

“Insistiraćemo da se provere svi komentari u medijima i priče o navodnim zloupotrebama u Domu kulture
Edib Kajević - predsednik OO SDA Prijepolje
u Prijepolju. Ukoliko je tačno, nadležni organi moraju preduzeti mere za koje imaju ovlašćenje. Ne sme se dozvoliti da ova ustanova bude talac nečijih ambicija ili hirova“, rekao je danas za Glas zapadne Srbije Edib Kajević, predsednik OO SDA iz Prijepolja, i dodao da se mora ustanoviti šta je tu istina. Prema njegovim rečima svako ko je prekršio zakon mora odgovarati. Kajević je istakao da će to će biti stav i ove stranke na koalicijonom i opštinskom veću, i da će tražiti da se podnese izveštj o radu Doma kulture i direktora Mirka Malešića.
Tražićemo da taj izveštaj bude svima dostupan kako bi ova ustanova nastavila da funkcioniše normalno i da radi kao što je uvek i radila“, rekao je Kajević. On očekuje da će ovih dana to biti odrađeno, ali će, kako kaže, zahtevati sastanak koalicionog veća, na kome će jedna od tačaka biti upravo ovaj slučaj.
Podsećamo da je Opštinskom javnom tužilaštvu u Prijepolju, republičkom javnom tužiocu u Užicu i SBPOK Beograd podnet zahtev za sprovođenje istrage protiv direktora Doma kulture Prijepolje, Mirka Malešića. Razlog je, kako stoji u prijavi, postojanje osnova sumnje da je u razdoblju od 26. septembra do 31. decembra 2014. godine počinio niz nezakonitih radnji, čime je naneta velika materijalna šteta ustanovi na čijem je čelu.

Нема коментара:

Постави коментар