13. 2. 2015.

Policija prosledila tužilaštvu izveštaj o Malešiću

Policijskoj upravi u Prijepolju juče se obratila Zumreta Stršević, tražeći kako je navela, zaštitu od vd direktora
VD direktora Doma kulture u Prijepolju, Mirko Malešić, foto - fejsbuk

Doma kulture u ovom gradu, Mirka Antonija Malešića, od kojeg, kako kaže, već dugo trpi mobing i bahato ponašanje. Prema njenim rečima, on je zahtevao da ona obavlja poslove koji nisu u opisu radnog mesta.
“Od radnika računovodstva tražilo se da pravdaju nenamensko podizanje i trošenje sredstava. Malešić zloupotrebljava svoj položaj i provocira me, govori mi da ne obavljam poslove kako on zahteva, što mi ne dozvoljavaju propisi, jer bih tako počinila teška krivična dela. Njemu najviše smeta što se u pojedinim medijima pojavila dokumentacija koja jasno svedoči o zloupotrebama u ovoj ustanovi, i optužio je mene da sam dostavila te papire, što nije tačno”, izjavila je ona.
Zumreta Stršević: odbila sam da radim protivzakonito, foto - GZS
Problem mobinga je prijavila i zaštitniku građana, Saši Jankoviću, sa kojim je jučerazgovarala iz gradske biblioteke putem redovne veze. Zumreta je bila prinuđena da se obrati lekaru, jer, ističe, zbog konstantnih pritisaka i uznemiravanja ima zdravstvenih problema.
Danas je iz Policijske uprave Prijepolje saopšteno da su postupili po prijavi i izveštaj dostavili nadležnom tužilaštvu.
Malešić je Strševićevoj dostavio zvanično upozorenje, u kojem stoji da su se stekli uslovi za otkaz ugovora o radu. Kao razlozi navedeni su povreda radne obaveze, odnosno zloupotreba položaja i prekoračenje ovlašćenja, povreda radne disciline – neopravdano odbijanje obavljanja poslova i izvršavanja naloga poslodavca.
Direktor Doma kulture je u obrazloženju napisao da je ona bez njegovog odobrenja nabavila novi softver, neovlašćeno drugim licima davala službena dokumenta, i odbila da uradi predlog finansijskog plana i sarađuje sa njim na izradi tog dokumenta.
Na kraju upozorenja navodi se da će zaposlenoj biti otkazan ugovor o radu, ukoliko ne odgovori na isto.
Malešić ne odgovara na pozive
Novinari Glasa zapadne Srbije pokušali su danas više puta da dobiju izjavu od gospodina Malešića povodom ovog slučaja. On se jednom javio na telefon rekavši da je na sastanku i da će se javiti veoma brzo. Međutim, i na kasnije pozive nije se javljao, pa smo mu poslali mejl sa pitanjima, na koja takođe nije odgovorio.
Stranke traže analizu rada, vlast i dalje ćuti
O optužbama za nepravilnost u radu Doma kulture, o čemu je GZS ranije pisao, najpre se izjasnio OO SDP, zahtevajući analizu poslovanja ustanove. To su podržali i odbori SDA, SRS, kao i opoziciona SNS, koja je odgovornost pripisala vladajućoj koaliciji, naročito SDP-u, koja ima vodeću ulogu.
Malešić je inače kadrovsko rešenje DS, a predsednik OO te partije, Dobro Lazarević, je ranije kazao da ne želi unapred da komentariše navode o mogućim propustima u radu direktora Doma kulture. On je dodao da će se izveštaj o poslovanju ustanove naći na sednici Opštinskog veća.
“Tada ćemo utvrditi da li je bilo nepravilnosti. Svako ko je napravio grešku mora odgovarati za to, jer je Srbija pravna država”, naveo je Lazarević.
Međutim, uprkos brojnim pritužbama, ovaj slučaj se još uvek nije našao na dnevnom redu Opštinskog veća.

Нема коментара:

Постави коментар