01.02.2015.

U Brodarevu sutra blokada magistrale

Oko 50 meštana naselje Ravče Polje u ulici Žarka Marinkovića, mz Brodarevo okupilo se danas kako bi
Brodarevo - Kuće im pod vodom, vlast ćuti

 izrazilo protest protiv, kako kažu, neodgovorne vlasti koja   je svojim ne činjenjem ugrozila  njihova domaćinstva.
,,Ogorčeni smo jer niko već par godina ne preduzima ništa da se  problemi sa otpadnom vodom reše. Ona se prilikom svake kiše iz rezervara Rosulje zajedno sa površinskom iz cevovoda koja ide pored kuće Đurđevića,  uliva u  kuće a pogotovu podrumske prostorije zbog čega su brojnim domaćinstvima oštećene kuće i popustili temelji.
 Prinuđeni smo , da ukoliko se sutra niko ne pojavi, blokiramo magistralni put Bjelo Polje – Beograd, i  tražimo pomoć države kada već lokalne vlasti odbijaju da nam pomognu i reše problem koji traje 5 godina“ kaže odbornik u Skupštini Prijepolja Vesko Zindović.
Tražimo od opštinskih vlasti da sa Almirom Dženović  nađu rešenje ili će mo biti primorani da preduzmemo radikalne mere , naglasio je on.
,,Almiru Očnoviću opština nije  izvela radove koje je obećala da bi ga zaštitila od prelivnih voda a bila je dužna. On je sada zbog svega blokirao propuste  zbog kojih se voda izliva na put drugog reda  i plavi pedesetak kuća niže jer ide niz ulicu“ kaže predsednik mz Semir Adilović.,, Tačno je da ti ljudi imaju problem i zbog toga sam predložio da formiraju  radno telo od 3 člana a onda sutra sednemo sa opšinskim vlastima ukoliko budu spremne da rešimo problem“ naglasio je  Adilović.
,,Meni je kuća pod vodom najmanje tri puta godišnje, svaki put mi sve namirnice u prizemlju unisti.Ovo je više dodijalo i  moram na magistralu, ovaj narod nema kud više“ kaže Vukić Konjević  meštanin Brodareva.