2. 7. 2013.

Počinju MOSI u Prijepolju

U Prijepolju u sredu počinju jubilarne 50. MOSI koje će okupiti 2.200 takmičara iz 28 gradova Srbije, BiH i Crne Gore. Nadmetanje u 12 disciplina na gradskom stadionu, u dvorani Gimnazije i terenima škola pored Lima


PRIJEPOLjE - Na gradskom stadionu, umivenom i sa novom tartan podlogom na atletskoj stazi, u sredu će u 17 sati početi 50. MOSI (Međuopštinske omladinske sportske igre), uz učešće oko 2.200 takmičara iz 28 gradova sa tromeđe Srbije, BiH i Crne Gore.
Na borilištima pored Lima i Mileševke, u 12 disciplina - od atletike do odbojke, košarke, fudbala, do stonog tenisa i karatea - nadmetanja za delić sekunde, centimetar, za svaku loptu, trajaće do nedelje, 7. jula. Pored domaćina, najbrojniju ekipu će imati Pljevlja, koja dovode 168 takmičara, pa Priboj (148), Nova Varoš (128), Požega i Bajina Bašta (115), Sjenica, Rogatica, Bijelo Polje, Kolašin, Sokolac, Goražde, Mojkovac, Užice, Novi Pazar...
- Jubilarne MOSI predstavljaju najveću sportsku amatersku manifestaciju na širem prostoru Balkana. Ove su igre i sportski susreti postali i trajni spomenik viteškom nadmetanju, mladosti i zdravlju i sa svakim novim održavanjem ispisuju novu stranicu zajedništva, sportskih dostignuća i plemenitosti i uvek daju podstrek za dalju saradnju i zbližavanje među svim ljudima sa ovih prostora - poručuje u dobrodošlici Emir Hašimbegović, predsednik Organizacionog odbora MOSI i opštine Prijepolje, podsećajući da su Igre ovde ponikle kao tromeč sa omladinom Priboja i Nove Varoši.
Lokalna uprava je uz pomoć Vlade Srbije nastojala da stvori dobre uslove za nadmetanja. Oko 150 volontera biće pri ruci ekipama, ali i gostima na info-pultovima. Oko 800 takmičara biće u kolektivnom smeštaju u četiri škole, 200 u privatnim sobama, a ostali u hotelima ili konacima manastira Mileševa. Vojska Srbije obezbedila je krevete i tri cisterne sa po 32 mobilna kupatila.
Najveći problem grada - nedostatak parkinga ovde su pokušali da reše uređenjem prostora kod Distribucije, zatim na keju Lima i zelenim površinama hotela "Mileševa". Takmičare će prevoziti autobus i minibus, a pojačane su mere bezbednosti. Na megdan u sredu prvi izlaze fudbaleri i atletičari.
Posle svečanog otvaranja, odigraće se utakmica Prijepolje - Čajetina i održati trke na 800 metara (žene) i 1.500 metara (muškarci).
DAČIĆ OTVARA IGRE
IVICA Dačić, premijer Vlade Srbije, otvoriće 50 MOSI - najavljeno je u utorak u Štabu Igara. Svečanosti će, pored predstavnika tri države, prisustvovati i naši vrhunski sportisti i sportski radnici, koji su prve korake napravili baš na MOSI.
KONCERT "RIBLjE ČORBE"
DOMAĆINI su, kažu, pripremili bogat kulturno-zabavni program. Uz festival sportskog filma na letnjoj sceni Muzeja i tri izložbe, na platou Doma kulture od 22 sata održavaće se koncerti. u sredu uveče nastupaju pevači rodom iz ovog kraja (Aco Pejović, Dženan Lončarević), u četvrtak je "Riblja čorba", u petak Haris Džinović, a u subotu "Divlje jagode".

4 коментара:

  1. Анониман3. јул 2013. 12:45

    Bice sve fenomenalno, i takmicari i posetioci ce ove MOSI igre sigurno pamtiti do kraja zivota ! ♥
    Druzenja, takmicenja, koncerti, ma sve... :)
    PRIJEPOLJE ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se... :* za rodni grad /Prijepolje/

      Избриши
    2. Анониман4. јул 2013. 00:00

      mnogo mnogo mnogo ljudi u sredu vece ispred doma :D koncert pravo dobar,a tek je prvo veche bice ovo najbolji mosi do sada :D !!!!!!!!!!!!!!!!!

      Избриши