3. 7. 2013.

Otvorene jubilarne 50. Medjuopštinske sportske igre

PRIJEPOLJE, 3. jula 2013. (Beta) - Više od 4.000 ljudi, medju kojima i premijer Srbije Ivica Dačić, prisustvovalo je u sredu na Gradskom stadionu u Prijepolju otvaranju jubilarnih 50. Medjuopštinskih omladinskih sportskih igara.



Igre, koje su se nekada zvale medjurepubličke, otvorio je Obrad Cvijović, jedan od organizatora prvog okupljanja sportista Prijepolja, Priboja i Nove Varoši 1954. godine.

Posle defilea ekipa koje su došle iz 28 gradova jugozapadne Srbije, severne Crne Gore i Bosne i Hercegovine i pozdravne reči predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, sportiste i predstavnike država i sportskih asocijacija triju susednih država pozdravio je premijer Srbije Ivica Dačić.

"Dugo je sa ovih naših prostora u svet odlazila ružna slika medjunacionalnih sukoba, ratova i nevolja. Jedno vreme se ni ove igre baš zbog toga nisu održavale. Daj bože da se to nikad više ne desi. Ovo je danas najlepša slika koja može da ode iz Srbije", rekao je Dačić.

Podsetivši da je Vlada Srbije finansijski podržala održavanje igara, Dačić je rekao da želi da Srbija, Crna Gora i BiH ponovo žive u zajedničkoj i ujedinjenoj Evropskoj uniji.

Нема коментара:

Постави коментар