2. 2. 2015.

Rad Doma kulture na analizi

Nakon što je OO SDP U Prijepolju zatražio analizu rada vd direktora Doma kulture,
Dobro Lazarević, predsednik OO DS Prijepolje

Mirka Malešića, to će učiniti i SRS, zbog, navodnih propusta koji su se desili u ovoj ustanovi. Zakon se mora poštovati. Onaj ko ga krši mora odgovarati bez obzira kojoj stranci pripada, DS , ili SRS. Kada vidimo taj izveštaj i utvrdimo da je bilo propusta tražićemo odgovornost”, potvrdio je GZS Zoran Despotović predsednik OO DS u Prjepolju.

Lazarević – Nismo imali drugo rešenje
Glas zapadne Srbije pozvao je predsednika OO DS na čiji je predlog Mirko Malešić, kao njihovo kadrovsko rešenje bio postavljen na mesto vd direktora Doma kulture, Dobra Lazarevića, da nam prokomentariše navode eventualnih propusta u radu Malešića.
Ja ne želim ništa unapred da komentarišem. Izveštaj o radu Doma kulture će se naći na sednici opštinskog veća, kada ćemo utvrditi da li je bilo propusta u radu vd direktora Mirka Malešića. Svako ko je napravio grešku mora odgovarati za svoje postupke, jer je ovo pravna država”, rekao je Lazarević Glasu zapadne Srbije. Na pitanje GZS da li je u rodbinskim odnosima sa Malešićem, Lazarević je rekao da je to tačno, ali da nema nikakve veze sa kadrovskim rešenjem koje je ponudila DS.
Na narednoj sednici SO Prijepolje biće formiran novi UO Doma kulture, jer stari ne funkcioniše, budući da je veliki deo članova van zemlje, izjavio je ranije za GZS Eko Hodzić, predsednik OO SDP-a i član Opštinskog veća.

Zindović – SDP najodgovornija
SNS traži da se tužilaštvo izjasni po svim ovim navodima i predužme mere ukoliko se pokaže da je bilo zloupotreba. Inače, najveću odgovornost za rad doma kulture snosi SDP koja je podržala ovo kadrovsko rešenje DS, i zbog toga smatram njih isključivim krivcima ukoliko je bilo zloupotreba”, rekao je danas Glasu zapadne Srbije Dragoljub Zindović, predsednik OO SNS u Prijepolju.
Podsećamo da je Opštinskom javnom tužilaštvu u Prijepolju, republičkom javnom tužiocu u Užicu i SBPOK Beograd podnet zahtev za sprovođenje istrage protiv direktora Doma kulture Prijepolje, Mirka Malešića. Razlog je, kako stoji u prijavi, postojanje osnova sumnje da je u razdoblju od 26. septembra do 31. decembra 2014. godine počinio niz nezakonitih radnji, čime je naneta velika materijalna šteta ustanovi na čijem je čelu.
Inače, opštinski odbor SDA održaće u toku sutrašnjeg dana sastanak na kome će se izjasniti po ovom pitanju. Odluku nakon sastnka dostavić redakciji Glas zapadne Srbije.

Glas zapadne Srbije

1 коментар: