7. 10. 2014.

Пешаци на улици због супруге председника Скупштине општине?

У редакцију ГЗС-а последњих дана приспело је више притужби грађана Пријепоља




























Башта "Академије", слике које су грађани Пријепоља доставили нашој редакцији
у вези баште угоститељског објекта “Академија”, који се налази у главној улици, Валтеровој. Наиме, они се жале на то што је власник поменутог објекта, како тврде председник Скупштине општине, Вукосав Томашевић, у потпуности заузео тротоар испред локала, постављањем столова и столица, али и ограде до саме улице, чиме је онемогућен пролазак пешацима.

Срамота је и безобразно то што председник локалног парламента крши прописе које би требало да спроводи. Наша деца излазе на коловоз да би прошла тим делом улице, и тако се излажу опасности од возила”, каже Пријепољац Д.М.
Томашевић: пролаз је могућ, грађани лете
Тим поводом смо позвали Вукосава Томашевића, који каже да је “Академија” власништво његове супруге и да поседује све потребне дозволе. “Локал послује већ 25 година, дозволе су нам издате од стране Дирекције за изградњу Пријепоље и одељења за урбанизам Општинске управе. Све је урађено у складу са законом, то је само једна од безброј тераса у овом граду и Србији”, изјавио је он за ГЗС.
На наше питање да ли је издавање дозвола за постављање баште последица његове функције, он је одговорио да то није разлог и напоменуо да тротоаром може да се прође. Питали смо га куда и како, обзиром да се на фотографијама које су нам доставили грађани види инвентар који заузима цео тротоар, као и ограде до саме улице, Томашевић је одговорио “Ето, грађани лете!”.
У урбанизму нема никога, у Дирекцији аутомат на енглеском
Покушали смо да ступимо у контакт са Весном Новосел, руководиоцем Одељења за урбанизам Општинске управе Пријепоље, међутим, након више покушаја нико није одговарао на телефонске позиве. У Дирекцији за изградњу “Пријепоље” такође се нико није јављао, осим аутоматске секретарице, која на енглеском језику саопштава да власници броја нису у могућности да одговоре на позив.
Глас западне Србије ће сутра поново покушати да контактира представнике Одељења за урбанизам, директора Дирекције за изградњу и остале надлежне службе, како би се утврдило да ли су наводи председника Скупштине, Томашевића, истинити и основани.




REKLAMIRAJTE SE NA NAŠEM PORTALU 

3 коментара:

  1. meni se jako svidja cvece na ogradi,sardoni su bas prikladni situaciji.moram uzeti pelcer

    ОдговориИзбриши
  2. Ako je za ovo legalno dobijena dozvola ja sam Princ Vilijam, no...
    Verovatno se veruje da ako je poslovalo tako 25 godina moze jos koju deceniju, jos je sad obnovljen taj deo ulice pa je to odlicna investicija izmedju ostalog i u koriist vlasnice. :D

    ОдговориИзбриши