07.10.2014.

Пешаци на улици због супруге председника Скупштине општине?

У редакцију ГЗС-а последњих дана приспело је више притужби грађана Пријепоља
Башта "Академије", слике које су грађани Пријепоља доставили нашој редакцији
у вези баште угоститељског објекта “Академија”, који се налази у главној улици, Валтеровој. Наиме, они се жале на то што је власник поменутог објекта, како тврде председник Скупштине општине, Вукосав Томашевић, у потпуности заузео тротоар испред локала, постављањем столова и столица, али и ограде до саме улице, чиме је онемогућен пролазак пешацима.

Срамота је и безобразно то што председник локалног парламента крши прописе које би требало да спроводи. Наша деца излазе на коловоз да би прошла тим делом улице, и тако се излажу опасности од возила”, каже Пријепољац Д.М.
Томашевић: пролаз је могућ, грађани лете
Тим поводом смо позвали Вукосава Томашевића, који каже да је “Академија” власништво његове супруге и да поседује све потребне дозволе. “Локал послује већ 25 година, дозволе су нам издате од стране Дирекције за изградњу Пријепоље и одељења за урбанизам Општинске управе. Све је урађено у складу са законом, то је само једна од безброј тераса у овом граду и Србији”, изјавио је он за ГЗС.
На наше питање да ли је издавање дозвола за постављање баште последица његове функције, он је одговорио да то није разлог и напоменуо да тротоаром може да се прође. Питали смо га куда и како, обзиром да се на фотографијама које су нам доставили грађани види инвентар који заузима цео тротоар, као и ограде до саме улице, Томашевић је одговорио “Ето, грађани лете!”.
У урбанизму нема никога, у Дирекцији аутомат на енглеском
Покушали смо да ступимо у контакт са Весном Новосел, руководиоцем Одељења за урбанизам Општинске управе Пријепоље, међутим, након више покушаја нико није одговарао на телефонске позиве. У Дирекцији за изградњу “Пријепоље” такође се нико није јављао, осим аутоматске секретарице, која на енглеском језику саопштава да власници броја нису у могућности да одговоре на позив.
Глас западне Србије ће сутра поново покушати да контактира представнике Одељења за урбанизам, директора Дирекције за изградњу и остале надлежне службе, како би се утврдило да ли су наводи председника Скупштине, Томашевића, истинити и основани.
REKLAMIRAJTE SE NA NAŠEM PORTALU