2. 10. 2014.

BEGANOVIĆ: ČLAN OPŠTINSKOG VEĆA, ESAD HODŽIĆ KRAO STRUJU



Šef odborničke grupe Demokratske partije Sandžaka u Prijepolju, Bahrija Beganović, podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu krivičnu prijavu protiv člana Opštinskog veća, Esada Hodžića, zbog, kako je rekao, neovlašćenog korišćenja električne energije, što je ustanovljeno prilikom kontrole od strane radnika Elektrodistribucije Užice, pogon Prijepolje.
Bahrija Beganović Lutka
U obrazloženju krivične prijave se navodi da se o pomenutoj krađi struje saznalo od radnika Elektrodistribucije u Prijepolju, što je bio povod za raspravu čak i na sednici Skupštine opštine. Naime,    kako se dodaje, Hodžiću je za neovlašćenu potrošnju električne energije po računu broj 166, samo u razdoblju od 11. novembra 2010. do 10. novembra 2011. godine ispostavljen računa za naplatu u iznosu od 4 943 708,50 dinara. Međutim, za period za koji se sumnja da je vršena krađa struje, od 1. januara 2005. do 30. novembra 2011. godine, odnosno 83 meseca, ispostavljen mu je novi račun od 688 702,52 dinara, kaže Beganović u obrazloženju.



Esad Hodžić
Krivična prijava podneta protiv Hodžića
On postavlja pitanje ko i zašto je umanjio i stornirao račun za jednu godinu u navedenom iznosu od 4 943 708,50 dinara i zamenio ga novim računom za sve sporne godine u iznosu manjem od 700 000 dinara.
Beganović je kao dokaz priložio zapisnik radnika Elektrodistribucije, koji je sačinjen prilikom kontrole.

Beganović tvrdi: Dogandžić čuva Hodžića
Bahrija Beganović je u izjavi za GZS optužio direktora Elektrodistribucije iz Užica, Vladimira Dogandžića, da je nalogom omogućio sporni obračun za potrošnju električne energije. On napominje da je direktor Elektrodistribucije iz Užica lični prijatelj Esada Hodžića, i da je čest gost u njegovom restoranu, za čiju gradnju je, dodaje, nemoguće dobiti dozvolu, jer se nalazi u zaštićenom području iznad manastira Mileševa.

Hodžić: prvi put čujem za račun od četiri miliona za struju

Redakcija GZS-a je razgovarala sa Esadom Hodžićem o ovim navodima, koji kaže da je protiv njega do sada podneto više krivičnih prijava od strane Beganovića, ali da su sve odbačene.
“On to čini iz samo njemu znanih razloga. Imam 15 brojila u svojim objektima, i nikada nije bilo nikakve nepravilnosti u vezi korišćenja i plaćanja električne energije. Posedujem dokumentaciju kao dokaze za to. Prvi put čujem za taj milionski iznos računa za utrošenu struju. Što se tiče restorana, izgrađen je pre 23 godine, za šta postoje sve dozvole, kod mene je zaposleno 100 ljudi, doprinosi i primanja se na vreme isplaćuju, poslovi su legalni, i zato sam na meti sujete i ljubomore nevoljnika. Beganoviću je bolje da se bavi prijavama podignutim protiv njega za najteža krivična dela utaje poreza, a prema mojim saznanjima ima ih najmanje sedam”, izjavio je on Glasu zapadne Srbije.
Hodžiće je izbegao da odgovori na više puta postavljeno pitanje da li lično poznaje direktora Elektrodistribucije Užice, Vladimira Dogandžića i prokomentariše Beganovićeve navode da je on čest gost u njegovom restoranu.

Нема коментара:

Постави коментар