U predškolskoj ustanovi Miša Cvijović u Prijepolju održan je roditeljski sastanak kako bi roditelji bili upoznati sa činjenicom da je jedna zaposlena osoba u ovoj ustanovi bila u kontaktu sa osobom obolelom od tuberkoloze.

Roditeljskom sastanku su prisustvovale i doktorke prijepoljskog Dom zdravlja koje su predočile o kakvoj bolesti se radi.
Jasminka Hamzić načelnica pneumatološke službe prijepoljskog Doma zdravlja kazala je da je to vrsta tuberkoloze koja nije direktno pozitivna i osoba nije bila jako zarazna a verovatnoća da je neko u njenoj okolini zaražen nije velika.
„I pored toga mi moramo da sprovedemo preventivne mere, kako bi bili sigurni da je sve u redu“. 
Načelnica je kazala da će preventivne mere biti BTB testiranje kod dece, klinički pregled koji se očitava nakon 72.sata. To će ona kaže biti dovoljno i da je to prvo što je potrebno uraditi.
„Testu će biti podvrgnuta deca koja su bila u direktnom kontaktu sa osobom koja se leči. Takođe deca koja su u prethodnih mesec dana provela veći broj sati sa osobom koja je zaražena TBC-om“.
U narednim danima iz vrtića će prijepoljskom Domu zdravlja biti upućen spisak dece koja bi trebalo da se testiraju na TBC. Dok će zaposleni iz ovog vrtića raditi rendgenski snimak pluća.