27. 11. 2013.

Saobraćajna kontrola ispravnosti vozila

kontrola ispravnosti vozilaU cilju pripreme vozila, za bezbjednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, sprovodi četvorodnevnu preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja i na prijepoljskim ulicama.
Osnovni cilj akcije je da se besplatno provjeri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene nepravilnosti blagovremeno otklonile, kažu iz Policijske uprave u Prijepolju.
Za vrijeme sprovođenja akcije „Ispravno vozilo-bezbjedno vozilo“, saobraćajna policija vrši pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mjestima. Samim tim vozačima ukazuju na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja, kao i poštovanja pravila saobraćaja.
Za uočene nepravilnosti na vozilu, saobvraćajna policija će vozače upozoravati da iste otklone ili ih upućivati na liniju tehničkog pregleda, uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna, osim za vozila kod kojih se utvrdi neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje, koja će biti isključena iz saobraćaja.
RTVNP

Нема коментара:

Постави коментар