12. 9. 2013.

ISLAMSKA ZAJEDNICA DJELUJE U OKVIRIMA EMANETA KOJEG NOSI

Povodom početka školske 2013/2014. godine, u ponedjeljak, 09.09.2013. godine, u prostorijama Bakije-hanume medrese u Prijepolju organizovan je sastanak nastavničkog vijeća u cilju predstavljanja plana unapređenja vaspitno-obrazovnog rada ove, na ovim prostorima jedinstvene, srednjoškolske ustanove.
Islamska zajednica djeluje u okvirima emaneta kojeg nosi
Nažalost, pojedincima nije stalo do boljitka i jedinstva u Islamskoj zajednici, te su požurili, tragom ovog izutetno uspješnog i konstruktivnog sastanka, da još jednom u nizu pokušaja na svojstven način posiju smutnju i naprave razdor među braćom.
Islamska zajednica ima korektnu saradnju sa predstavnicima Bošnjaka u Republici Srbiji, za razliku od pojedinaca i nekih organizacija koji koriste svoje resurse kako bi izazvali što više smutnje.
Islamska zajednica Srbije se neće baviti pojedincima i njihovim medijima koji usljed nepostojanja minimuma morala i kodeksa izvještavanja, pišu laži da bi bili viđeni i čitani, ti i takvi ne zavrjeđuju našu pažnju. 
Ni jedan službenik Islamske zajednice, da ne govorimo o  njenim čelnicima, nije koristio govor mržnje, niti je bilo poziva na sukobljavanje bilo kojih strana, već naprotiv, u skladu sa misijom koju nosi ova zajednica i verbalno i praktično; mir, tolerancija i jednstvo među vjernicima su bili i ostaju prioritetan zadatak.
Ističemo da od svih iznijetih navoda, jedino je istina, da je tog dana visoka delegacija Islamske zajednice  u skladu sa svojim emanetom, još jednom pokazala praktično svoju brigu za rad svojih ustanova, ovom prilikom za Bakije-hanume medresu u Prijepolju i Islamsku zajednice uopšte.
Uz prisustvo svih predmetnih profesora, utvrđen je plan i program svih predmeta koji je odlukom Rijaseta Islamske zajednice Srbije identičan za sve medrese na prostoru Sandžaka.
Tom prilikom, medresa je bila počastvovana da primi najvišu delegaciju Rijaseta Islamske zajednice Srbije na čelu sa reisul-ulemom, Ademom ef. Zilkićem, muftijom sandžačkim Hasibom ef. Suljovićem i glavnim imamom Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Mr Hfz. Izetom ef. Mašovićem.
Prisutnim profesorima se na početku obratio muftija Hasib ef. Suljović, koji je istakao važnost islamskog obrazovanja i vaspitanja za muslimane i zatražio od svih predavača maksimalnu posvećenost ispunjenju vaspitno-obrazovnih ciljeva medrese.
Sjednica je protekla u izuzetno konstruktivnoj i prijatnoj atmosferi uz izraženu zainteresiranost svih zaposlenih da održe kriterije medrese i poziciju ove elitne srednjoškolske ustanove.
Na kraju sjednice prisutnima se obratio i reisul-ulema, Adem ef. Zilkić, poželevši svima hajirli početak nove školske godine.
Nakon sjednice, reisul-ulema, Adem ef. Zilkić se obratio svim učenicama, istakavši da nur kojim sijaju lica medresanticama daje snagu i nadu za bolju budućnost svim muslimanima, zatraživši od njih da budu nosioci vjere i primjeri čistog islama u svojim porodicama i mjestima iz kojih potiču.
Posjeta je završena uz zajednički ručak sa reisul-ulemom u restoranu Bakije-hanume medrese.
Izvor:Sandzakinfo.net

Нема коментара:

Постави коментар