29. 8. 2013.

OTВОРЕНА УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА „МИЛЕШЕВА“

Пријепоље – У галеријском простору градског Музеја у Пријепољу отворена је изложба уметничких радова 39. сазива Уметничке колоније „Милешева“.
PRIJEPOLJE 450x253 OTВОРЕНА УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА МИЛЕШЕВА У присуству уметника  прошлогодишњег и  новог, јубиларног 40.  сазива ликовне колоније  и посетилаца изложбу је  отворио Емир  Хашимбеговић,  председник општине  Пријепоље. „За близу  четири деценије  стварања уметници су иза себе Пријепољу оставили уметнички опус од непроцењивог значаја са легатом од преко 300 уметничких дела, који без икакве сумње представља изузетно вредно културно благо са којим се овај град поноси“, рекао је Хашимбеговић и додао да иако се и ова средина, као уосталом и многе друге у земљи, суочава са економском кризом, општина Пријепоље ипак издваја знатна средства за културу и подржава финансијски и на друге начине многе стваралачке програме и културне манифестације, међу којима је и Уметничка колонија Милешева.
Он сматра да је такав однос исправан и оправдан јер издвајања за културу вишеструко се враћају кроз подизање образовног и културног нивоа и свести грађана пријепољске општине, истакао је Хашимбеговић.

Нема коментара:

Постави коментар