27.06.2015.

Fizički obračun direktora i radnika?

Predsednik većinskog Industrijskog sindikata prijepoljske FAP - livnice, Draško Marić tvrdi
Foto: Glas zapadne Srbije


da je direktor logistike, Zoran Reljić pretukao radnika Gorana Kuburovića. Reljić je negirao te navode i kaže da je Kuburovića, koji je bio pod dejstvom alkohola, samo odgurnuo.
Marić kaže da su zaposleni zahtevali od direktora proizvodnje i logistike, Zorana Reljića da im se isplate zarade, jer su, kako navode u poslednjih 40 dana primili samo po osam hiljada dinara.
"Međutim, nakon svađe sa zaposlenima direktor je pozvao Kuburovića iz mase, odveo ga iza zgrade i on se vratio sa čvorugom na glavi, a inače je bolestan", naveo je danas Marić u izjavi Glasu zapadne Srbije.

Prema rečima radnika Gorana Kuburovića, koga je, navodno, udario direktor, on je zajedno sa kolegama zahtevao da im se isplate zarade koje kasne 14 meseci.
"Ja sam odbio da radim jer više ne mogu da prehranim porodicu, budući da idem na posao, a ne primam ništa. Međutim, direktor Reljić me pozvao iza ćoška, udario glavom iznad oka, a otok mi još uvek stoji", kazao je on. Kuburović je, navodi dalje, otišao u bolnicu gde mu je ukazana pomoć i otvoreno bolovanje. On naglašava da će tužiti Reljića i da je već angažovao advokata Danka Sekulića i dodaje da ima svedoke da ga je direktor tukao.

"Još uvek me boli glava, a krv mi curi iz nosa, najverovatnije od siline udarca", zaključio je Kuburović.

Direktor proizvodnje i logistike Zoran Reljić je rekao danas Glasu zapadne Srbije da ga je Kuburović verbalno vređao pred radnicima i da uglavnom pijan dolazi na posao. On je, navodi, objašnjavao zaposlenima zbog čega kasne plate i kada je krenuo u svoju kancelariju Kuburović je pošao za njim, a on ga je samo odgurnuo.

"Verovatno će u njegovu korist svedočiti nekoliko radnika koji su pred otkazom i imaju neke lične interese", rekao je Reljić. On je dodao da je slučaj prijavljen policiji i da su svi dali izjave u toj službi. Uprkos tome što je od policije tražio da se Kuburoviću uradi alkotest to nije urađeno, kaže direktor proizvodnje i logistike.

Generalni direktor FAP -livnice, Željko Ružić potvrdio je danas da se "nešto" desilo, ali smatra da je to bio privatan obračun između radnika i Reljića.

"Ja tog dana nisam bio u firmi, ali sam obavešten da je intervenisala policija i sve je sada u njihovim rukama. Koliko znam obojica su davali izjave u policijskoj stanici, kao i svedoci događaja, ali mene niko još uvek zbog toga nije kontaktirao", rekao je on danas u izjavi za Glas zapadne Srbije.

Glas zapadne Srbije