23.05.2015.

Dva kupca zainteresovana za FAP Livnicu

Predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović, izjavio je novinarima da su za kupovinu


FAP Livnice zainteresovana dva investitora, od kojih je jedan Prevent iz Bosne i Hercegovine.
Na sastanku sa direktorom Agencije za privatizaciju, Ljubomirom Šuvarom, obavešten sam da prevent ima namere da kupi Livnicu i da je to preduzeće najozbiljniji kandidat. Međutim, on nije precizirao ko je drugi mogući kupac”, naveo je on.
Hašimbegović smatra da je za čitavo Prijepolje veoma važno da se FAP Livnica što pre privatizuje i proizvodnja u njenim pogonima intenzivira.
Pogon Preventa iz Goražda, foto - printskrin jutjub
Kada tu počne da radi nekoliko stotina ljudi posao im je zagarantovan za narednih nekoliko decenija. To će biti značajno za našu opštinu, svi to iščekujemo, ali ne znamo kada će do toga doći”, zaključio je on.
Aničić, drugi zainteresovani, ne traži subvencije od države
Kako GZS saznaje, za kupovinu FAP Livnice, zainteresovan je i Nićifor Aničić, biznismen iz Južnoafričke Republike. Naš izvor navodi da je Aničić Agenciji za privatizaciju poslao pismo o namerama.
On je planirao da nastavi postojeću proizvodnju, uposli novu radnu snagu, ali istovremeno ne traži nikakve subvencije od države, već želi dogovor koji bi mu omogućio preuzimanje fabrike”, rekao je našoj redakciji jedan od najbližih Aničićevih saradnika.
Pogoni fabrike Nićifora Aničića u Južnoafričkoj Republici
Inače, sedište Preventa je u Goraždu, a ovo preduzeće se bavi proizvodnjom galanterije za automobilsku industriju, a kako saznajemo u slučaju kupovine FAP Livnice bilo bi zapošljeno od 250 do 400 radnika. Sa druge strane, Nićifor Aničić, poreklom Prijepoljac sa Jadovnika, je jedan od najvećih privrednika u Južnoafričkoj Republici. Njegova firma “Aničić hevi inženjering” proizvodi teške mašine za eksploataciju ruda i dijamanata. On je u rodnom kraju već kupio jedno propalo preduzeće, Poljoprodukt u Aljinovićima.

Glas zapadne Srbije


REKLAMIRAJTE SE KOD NAS
ES komerc doo Prijepolje
Preduzeće za proizvodnju, inženjering,
usluge i promet
www.eskomerc.com
www.esagrar.com
Agencija za promet nekretnina
FINA NEKRETNINE
Kontakt: 064 882 11 02
www.finanekretnine.com