06.12.2014.

Voda u Brodarevu nije ispravna za piće

Voda u Brodarevu je mutna zbog obilnih padavina u proteklom periodu i nije ispravna za piće, potvrdio je danas direktor JKP "Lim", Azis Hadžifejzović.
Voda u Brodarevu nije ispravna za piće
Prema njegovim rečima, predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović, koji je kazao da je voda ispravna je dao tu izjavu dok je ona bila ispravna.

“Međutim, bilo je padavina, i kako je dan odmicao voda se zamutila, pa smo pozvali ekipu iz ŽJZ Užice i oni su uzeli uzorke. Mutnoća je bila velika, pa smo obavestili građane da voda nije ni za kakvu upotrebu, kako za piće i kuvanje, tako i za higijenu.

Bakteriološki je ispravna, ali je problem što je zamućena. Nikada u protekle dve i po godine voda nije bila neispravna, ali sada su vanrende okolnosti”, izjavio je on za Tanjug.
Hadžifejzović je rekao da JKP “Lim” svakodnevno kontroliše kvalitet vode u svojoj laboratoriji, ali da te analize nisu detaljne kao one koje vrši ŽJZ Užice.

Kazao je da JKP “Lim” čini sve da građani Brodareva, a naročito vrtići i druge važne ustanove, imaju ispravnu vodu, zbog čega su u ovo mesto upućene cisterne.

“Vodosistem i tehnologija prerade vode su stari više od 20 godina. Mi se trudimo da održavamo koliko možemo, a lokalna samouprava ulaže u gradnju novog postrojenja za preradu vode, čiji završetak očekujemo do kraja godine”, napomenuo je on.