19. 11. 2014.

Potpisan ugovor o izgradnji mosta u Ivanju

Nakon što je nedavno između Ministarstva kao naručioca i MPP Jedinstvo iz Sevojna kao izvođača radova, potpisan ugovor o ustupanju poslova na sanaciji i rekonstrukciji Ivanjskog mosta, ova firma je i zvanično uvedena u posao.
Ministarstvo privrede za ovu investiciju izdvojilo je 31.377.000 dinara, dok je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 5,5 miliona dinara. Troškovi demontaže procenjeni su na maksimalan iznos do milion dinara.
index
MPP Jedinstvo na tenderu se pojavilo kao jedini ponuđač. Radovima je predviđena priprema stubova za novu nosivu čeličnu konstrukciju i novu betonsku monolitnu ploču, koja će imati dve konzolne ploče sa strane. Jedna će biti namenjena pešacima, a druga za instalacije. Prema rečima projektanta, most će biti podignut za jedan metar, kako bi se zaštitio od velikih bujica, a i pristupne saobraćajnice biće prilagođene visini. Komfor za pešake biće veći tako da će celokupni stepen bezbednosti saobraćaja biti podignut na viši nivo. Sanacija mosta u Ivanju omogućiće sigurniju i kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju sa obe strane Lima. Ivanjski most, montažnog tipa, postavila je pre pola veka JNA između ostalog i za svoje potrebe, kada je ovo bilo neznatno naseljeno mesto sa poljoprivrednim zemljištem. Prema predviđenima, radovi bi trebalo da budu okončani za oko 4 meseca.
Ono, na šta sl žale svi žitelji tog gusto naseljenog sela u blizini Prijepolja, jeste i problem nesređene kanalizacione mreže. Procene su da skoro svaka kuća ima septičku jamu, koje su izgrađene pre par desetina godina, tako da se naseljem šire neprijatni mirisi, a higijena je na veoma niskom nivou. Kada će opština početi da rešava i taj problem, za sada je nepoznato.

Нема коментара:

Постави коментар