29. 10. 2014.

“Akademija” bespravno zagradila trotoar, inspekcije neupućene i bez odgovora

Ugostiteljski objekat “Akademija” koji se nalazi u jednoj od glavnih ulica u Prijepolju u Valterovoj, čiji je vlasnik supruga predsednika Skupštine opštine, Vukosava Tomaševića, nema dozvolu za postavljanje metalne ograde na trotoaru, rekli su nam u Odeljenju za urbanizam Opštinske uprave. Podsećamo, ranije se više žitelja ovog mesta obratilo našoj redakciji, sa tvrdnjom da pomenuta ograda ugrožava bezbednost pešaka i ometa prolazak tim delom ulice.
“Ovaj restoran ima rešenje da koristi javnu površinu samo u letnjoj sezoni, kao i svi ostali slični objekti u Prijepolju. Međutim, za ogradu nismo izdavali nikakvo rešenje”, kazala je za GZS Jela Posrkača, radnik Odeljenja za urbanizam, zadužena za izdavanje rešenja.
Ona je rekla da odgovor zašto se je ograda postavljena bez dozvole zatražimo od saobraćajnog ili građevinskog inspektora, koji su zaduženi za tu problematiku. Međutim, saobraćajni inspektor kojeg smo konatktirali našem novinaru nije hteo čak ni da se predstavi, rekavši da je kolega koji je zadužen za taj deo grada na odmoru, a da on lično ne zna o čemu se radi.
Potom smo pozvali građevinsku inspekciju, gde takođe nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje zašto se tolerišu objekti koji mogu ugroziti bezbednost pešaka i saobraćaja uopšte. Naime, građevinski inspektor Bosa Gojak je odbila da razgovara sa nama, neprijatnim tonom rekavši da ne znamo da radimo svoj posao, da ne želi da odgovara na naša pitanja o tome da li je postupala u konkretnom slučaju i da nema ovlašćenja da razgovara sa novinarima, ali nije precizirala kome se možemo obratiti.
“Celu tu priču ste izmislili. Mi nemamo mejlove, a vi znate ko je nadležan pa ga pozovite, neću da kažem ime”, navela je ona.
Pokušali smo da čujemo mišljenje i načelnice Opštinske uprave, Hanke Hajdarević, ali nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njom.
Glas zapadne Srbije

1 коментар: