29. 8. 2014.

Novi krov posle više decenija

Kao i svakog leta, pred početak nove školske godine, u skladu sa raspoloživim sredstvima koja su planirana u skromnom opštinskom budžetu, prijepoljske škole obavljaju saniranje najneophodnijeg na školskim objektima. 
Novi krov posle više decenijaIako po broju učenika i zaposlenih, ubedljivo najveća u opštini, Osnovna škola „Vladimir Perić Valter“ uspela je da obezbedi sredstva za zamenu krova na jednom od objekata školskog kompleksa u centru grada, kad više nije bilo mogućnosti da se posao odloži. Ova zgrada, u kojoj nastavu pohađaju najmlađi, odnosno učenici nižih razreda, posle više od četiri decenije, dobiće novi krov.

-Morali smo da obezbedimo nešto više od milion dinara jer je krov prokišnjavao i više se nije moglo odlagati. To nam je zaista bio prioritet ove godine. Javna nabavka je sprovedena, pa će radovi biti obavljeni za nekoliko dana, kaže direktor škole Milinko Mićović. Pored ovih radova koji su iziskivali značajnije ulaganje, u okviru tekućeg održavanja u školi je saniran jedan broj učionica, ali nema mogućnosti da se pristupi obimnijoj modernizaciji prostora, a posebno je uočljivo da već godinama nedostaje adekvatna fasada na zgradi škole koja će i ove jeseni, kako se očekuje, otvoriti vrata za oko hiljadu osnovaca.

Izvor: Danas.rs

Нема коментара:

Постави коментар