13. 3. 2014.

Povećanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama

U cilju poboljšanja ekonomije i povećanja broja zaposlenih u lokalnim samoupravama državni sekretar Ministarstva za rad i socijalnu politiku Zoran Martinović posetio je opštinu Prijepolje.


Državni sekretar Ministarstva za rad i socijalnu politiku Zoran Martinović je prilikom posete Prijepolju istakao da će Ministarstvo koje predstavlja i u buduće nastaviti da kroz razne programe i projekte podstiče zapošljavanje u ovoj sandžačkoj opštini.
„Uspostavićemo dodatnu saradnju sa opštinom Prijepolje, koja se odnosi na lokalne akcione planove za zapošljavanje za koje je budžetom Republike Srbije predviđeno oko 500 miliona dinara. Verujem da će veliki broj lokalnih samouprava udružiti svoja sredstva u najmanje još tolikom iznosu, što može dati značajan podsticaj lokalnom zapošljavanju“-kazao je za Regionalnu televiziju državni sekretar Ministarstva za rad i socijalnu politiku Zoran Martinović.
Imajući u vidu ograničenja zapošljavanja u javnom sektoru Ministarstvo za rad i socijalnu politiku nastojaće da program stručne prakse, koji je i ranije bio realizovan u opštini Prijepolje, bude zastupljen u realnom, privatnom sektoru, dodao je Martinović.

Izvor:rtvnp.rs

Нема коментара:

Постави коментар