5. 2. 2014.

Nema obolelih od tuberkuloze u vrtiću

U vrtiću „Duga“ nema obolelih od tuberkuloze - ni među mališanima, a ni među osobljem



U vrtiću „Duga“ nema obolelih od tuberkuloze - ni među mališanima, a ni među osobljem - saopštili su u organizacionoj jedinici užičke Bolnice u Prijepolju i Domu zdravlja, posle preventivnih pregleda i testova. Ove mere preduzete su nakon velike uzbune roditelja, sumnji i strepnji da se bolest proširila, pošto se jedna vaspitačica „Duge“ lečila od plućne tuberkuloze, što je skrivano nedeljama.

U obaveštenju upućenom predškolskoj ustanovi „Miša Cvijović“, Jasminka Hamzić, šef Službe za pneumoftiziološku zdravstvene zaštitu, i Zorica Grbović, načelnik Pedijatrijske službe, navode da je na tuberkulinskom testu tokom januara bilo 99 mališana uz saglasnost roditelja. U okviru preventivnih pregleda urađena je radioskopija pluća 15 vaspitačica, koje su bile u kontaktu sa obolelom osobom.
U „Dugi“, prema rečima direktora Hula Kajevića, boravi oko 150 mališana, a neki od roditelja vodili su decu na preglede u Užice. Inače, vaspitačica se, prema poslednjim nalazima lekara izlečila i uskoro će se vratiti na radno mesto.

Izvor:Vecernje novosti

Нема коментара:

Постави коментар