5. 12. 2013.

Deca iz vrtića na testu za tuberkulozu

images (1)Nakon saznanja da je jedna od vaspitačica oboljela od tuberkuloze skoro 80 odsto roditelja čija djeca idu u vrtić “Duga” u Prijepolju saglasilo se da djecu pošalju na tuberkulinski testkako bi se eliminisala svaka sumnja o eventualnom širenju bolesti.
Iz istih razloga i osoblje vrtića će biti podvrgnuto neophodnim pregledima i analizama, rečeno je u Dečjoj ustanovi “Miša Cvijović” u Prijepolju.
“U stalnom smo kontaktu sa Domom zdravlja u Prijepolju koji će radi prevencije organizovati sve neophodne zdravstvene pretrage..Kako bi se izbjeglo dodatno maltretiranje djece i njihovih roditelja, organizovali smo da se svi testovi obave u Prijepolju umjesto u Užicu gde se takve analize inače rade”, rekao je direktor vrtića Hule Kajević. U Dečjoj ustanovi smatraju da će i ostali roditelji, čija djeca ovih dana nisu iz raznih razloga dolazila u vrtić, takođe biti saglasni sa planiranim preventivnim mjerama.
Prij nekoliko nedjelja jedna vaspitačica vrtića iz Prijepolja primljena je na liječenje u užičkoj bolnici gdje su joj potvrđeni simptomi tuberkuloze.

Нема коментара:

Постави коментар