04.11.2013.

Vatrogasni dom čeka na početak rada

vatrogasni dom ceka na pocetak radaVeć godinama unazad Brodarevo, kao jedna od najvećih mjesnih zajednica opštine Prijepolje, imala je problem zbog velike udaljenosti od vatrogasne službe.
Prošle godine, na incijativu lokalne samouprave otpočeti su radovi na izgradnji vatrogasnog doma u ovoj mjesnoj zajednici. Prije pola godine objekat je izgrađen i predate u nadležnost  Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno Sektoru za vanredne situacije. Cjelokupan iznos sredstava za izgradnju tog objekta obezbjedila je lokalna samouprava.
“Izgled i unutrašnjost  vatrogasnog doma zaista je inpozantna i po mojim informacijama ovaj objekat je urađen po standardima koji su u toj oblasnti u samom vrhu”-kazao je clan Opštinskog vijeća Esad Hodžić.
Hodžić dodaje da početak rada ovog vatrogasnog doma isključivo zavisi od Vlade Republike Srbije i nadležnog ministarstva: “Ono što je trebala država da radi, mi smo uradili. Sada je na redu ministarstvo i Vladu da ovaj vatrogasni dom pusti u namjenu i da zaposli ljude. Više puta smo se obraćali nadležnom ministarstvu, kao i Vladi Republike Srbije da vatrogasna služba počne sa radom, međutim to se još uvjek ne dešava. Na zadnjem skupštinskom zasjedanju doneli smo odluku da se i Skupština opštine Prijepolje obrati Vladi kako bi vatrogasni dom bio pušten u funkciju”.
Za izgradnju vatrogasnog doma lokalna samouprava izdvojila je negde oko 20 miliona dinara.
(Rtv NP)