10. 8. 2013.

Održano Bajramsko veče

Prijepolje -- Tradicionalno Bajramsko veče u organizaciji Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) održano je večeras u Prijepolju.
Muftija Muamer Zukorlić (Foto: Beta, arhiva)
Muftija Muamer Zukorlić (Foto: Beta, arhiva)
Posle kulturno-umetničkog programa, Ramazanski bajram čestitao je glavni muftija IZuS Mumaer Zukorlić.
"I ovim okupljanjem na centralnom trgu pokazujemo svest o našem postojanju, o svom jeziku koji je bosanski kojim se ponosimo jer ovim našim jezikom prenosimo istinu i njime pozivamo sve ljude ka istini. Jer samo na osnovu istine možemo imati pravdu, a na osnovu pravde pravo za sve ljude", rekao je Zukorlić.

Zukorlić je rekao da se time nedvosmisleno iskazuje poštovanje prema bošnjačkoj kulturi i tradiciji, ali se time nikako ne želi umanjiti značaj drugih kultura i tradicija.

"Mi upravo ovakvim obeležavanjem Bajrama pokazujemo želju da delimo prostor sa svim ljudima jer je poštovanje sopstvenog nacionalnog i kulturnog identiteta preduslov poštovanja i uvažavanja bogatstva različitosti naše domovine", dodao je on.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ponovio je da misija istine, kako je rekao, nije usmerena ni protiv koga.

"Mi ćemo nastaviti našu borbu za istinu i od nje ne odustajemo jer u nama nema dovoljno sebičnosti da bi od toga odustali. Samo sebični i slabi ćute kada laž nastoji da zavlada i kad se nepravda i zlo čini drugima", rekao je muftija Zukorlić.

Građane je pozdravio i Samir Tandir, predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća koga ne priznaje resorno ministarstvo.

Iz, kako je rečeno, privatnih razloga, izostao je u medijima najavljeni dolazak počasnog reis-ul-uleme BiH Mustafe Cerića.

Нема коментара:

Постави коментар