7. 8. 2013.

Mikrohirurški zahvat na ruci nije dao rezultate, tkiva su bila teško razorena

Lekari Kliničkog centra Srbije nisu uspeli tokom dvočasovne operacije da spasu desnu ruku Ivane Obradović (30) iz Bajine Bašte, koja joj je otkinuta ispod ramena u saobraćajnoj nesreći na putu Žabljak-Šavnik. Devojka je juče oko 18 sati izvedena iz operacione sale i smeštena u šok B Urgentnog centra.
 
Ivana Obradović juče prevezena u Beograd (foto: Klinički centar Srbije)
Borba za desnu ruku počela je odmah posle nesreće u Pljevaljskoj bolnici. Ivana je kolima Hitne pomoći oko podneva prebačena iz Pljevaljske bolnice u Prijepolje, odakle je helikopterom prebačena u Beograd oko 15 sati, kako bi mikrohirurzi KCS pokušali da joj ruku ponovo prišiju.
 
U operacionu salu je ušla oko 16 sati, ali hirurzi nisu uspeli da joj spasu ruku jer je tkivo oko rane već bilo izumrlo pa mikrohirurška intervencija nije mogla da se izvede.
 
"Mikrohirurški zahvat na ruci pacijentkinje Ivane Obradović, (30), koja je u utorak
povređena u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori, uprkos ogromnom naporu lekara, nije dao rezultate", saopšteno je danas iz Urgentnog centra u Beogradu.
 
Nažalost, zbog prirode povrede, u kojoj su tkiva desne ruke teško razorena, hirurški zahtav koji je izveden, nije dao rezultate. Dodaje se da je pacijentkinja u stabilnom stanju i oporavlja se na hirurškom odeljenju Urgentnog centra.
 
Nesreća se dogodila u utorak oko osam sati, kada je Ivanin brat Srđan (24) iznenada prešao u levu kolovoznu traku i udario u metalnu odbojnu gredu, koja je probila šoferšajbnu i prošla kroz zadnje staklo. Ta greda je teško povredila Ivanu, koja je bez pulsa i pritiska dovezena u Pljevaljsku bolnicu, jer je izgubila dosta krvi. Lekari su je reanimirali, dali joj krv i stabilizovali je.
 
U automobilu marke "jugo" bila je i Nevena Veselinović (26), a troje mladih iz Bajine bašte krenulo je tog jutra na crnogorsko primorje. Malo pre nesreće Ivaba je poslala roditeljima poruku da su ušli u Crnu Goru.

Нема коментара:

Постави коментар