24. 6. 2013.

Počinje biciklistički maraton od Kraljeva do Durmitora

Oko 70 biciklista iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, krenulo je na šestodnevni maraton od Kraljeva do Pivskog jezera na Durmitoru.

To je drugi po redu maraton u okviru projekta "Održivi razvoj biciklizma" koji je, u konkurenciji od 400 projekata prekogranične saradnje, proglašen za najbolji u prošloj godini i jedan od petnaest najboljih projekata za period od 2007. do 2013. godine.

Realizatori ovogodišnjeg maratona su biciklistički klubovi "Čiker" iz Kraljeva, "Rudar" iz Pljevalja, grad Kraljevo i opštine Ivanjica, Nova Varoš i Prijepolje iz Srbije, kao i opštine Pljevlja, Žabljak i Plužine iz Crne Gore.

Trasu dugu nekoliko stotina kilometara trasiranih i obeleženih planinskih i makadamskih puteva preko planina Čemerno, Javor, Zlatar, Jadovnik, Kamena Gora i Durmitor tokom šest dana ima nameru da pređe 35 učesnika, što je
polovina maratonaca koji su startovali u Kraljevu, a sa onima koji će se biciklistima pridružiti u Crnoj Gori, ovogodišnji biciklistički maraton imaće stotinak učesnika.

Нема коментара:

Постави коментар