30. 3. 2015.

Nakon tuče sutra nastavak skupštine u Prijepolju

Zbog incidenta, odnosno fizičkog obračuna odbornika DPS-a, Bahrije Beganovića i SDP-a Osmana Ćatića koji
Foto - Glas zapadne Srbije


se dogodio na poslednjoj sednici prijepoljskog lokalnog parlamenta 23. marta zasedanje će biti nastavljeno sutra, potvrdio je danas Glasu zapadne Srbije predsednik tamošnje Skupštine, Vukosav Tomašević. On je rekao da je takvo ponašanje odbornika nedopustivo, i dodao da je obavio konsultacije sa šefovima odborničkih grupa tako da će postojati kvorum za nastavak sednice.
"Apelujem na sve odbornike, bez obzira kojoj stranci pripadaju da primere svoje ponašanje skupštinskom radu i ubuduće ću protiv onih koji se ne budu ponašali shodno Poslovniku rigoroznije primenjivati kaznene mere", rekao je on danas Glasu zapadne Srbije.

Predsednik OO SDA Sandzaka, Edib Kajević očekuje da će sutra biti nastavljen rad lokalnog parlamenta kako bi se razmotrile tačke predviđene dnevnim redom. On je, u izjavi Glasu zapadne Srbije, oštro osudio predstavnike stranaka koji su učestvovali u incidentu rekavši da treba da upute izvinjenje građanima Prijepolja zbog scena koje su rezultirale prekidom rada skupštine.

Predsednik OO SDP-a, Esad Hodzić je, takođe, osudio nedolično ponašanje u skupštini navodeći da očekuje reakciju nadležnih državnih organa u cilju zaštite ljudi i imovine. "Predsednik skupštine treba da dosledno primenjuje Poslovnik o radu kako bi se ovakvi događaji predupredili", rekao je on za GZS i istakao da stabilnost skupštinske većine nije dovedena u pitanje.

Opozicija – skupština u haotičnom stanju
Sa druge strane opozicija tvrdi da je prijepoljska skupština odavno u haotičnom stanju i da se većina formira zarad ličnih interesa.

Predsednik OO DPS, dr Zulkefil Sadović kaže da je odbornik Beganović bio izazvan na takvu reakciju od strane kolege Ćatića koji ga je, tvrdi, nazvao psihičkim bolesnikom.
Vređao ga je bez ikakvog razloga, a on je samo izneo činjenice o nepravilnostima pri gradnji puta u Ivanju. Ja ne podržavam nasilje, ali ova priča i pažnja oko tuče služi da se sakrije krađa, jer je firmi Alfa trans iz opštinskog budzeta prebačen novac za posao koji nije odrađen”, objasnio je on u izjavi za GZS. Kako kaže, Beganović je odbio da napusti zasedanje jer je smatrao da Poslovnik nije objektivno primenjen.

Prema oceni predsednika OO SNS, koja je u opoziciji, Dragoljuba Zindovića lokalni parlament u Prijepolju radi na ivici kvoruma.
"U skupštini odavno postoje tenzije, ona se retko održava i veoma često prekida jer nema kvoruma", kazao je on danas Glasu zapadne Srbije. Zindović smatra da je vladajuća koalicija zarad funkcionisanja skupštine napravila veoma rigorozan Poslovnik što joj omogućava da tri godine radi na silu. Predsednik Skupštine, Vukosav Tomašević (DSS) dozvoljava da se pretera sa uvredama sa govornice, što Zindović oštro osuđuje.

"To je veoma neprirodna koalicija budući da su u njoj SRS i DSS, koji kao Srpska lista sarađuju sa SDA Sandzaka čiji lider, Sulejman Ugljanin ima šovinističke istupe. Oni gledaju samo sopstvene interese, ne odgovaraju na odbornička pitanja, odbornike opozicije ne konsultuju u vezi dnevnog reda, mi nemamo podatke o zaduženosti opštine", zaključio je on.

Inače, vladajuću većinu u SO Prijepolje trenutno čine SDP, SDA Sandzaka, DS, DSS i SRS sa 32 od ukupno 61 odbornika dok su u opoziciji SNS, DPS, SPS i BDZ.
Glas zapadne Srbije

Нема коментара:

Постави коментар