04.08.2015.

Počela izgradnja Ivanjskog mosta u Prijepolju

Građani Prijepolja uskoro će dobiti novi drumski most preko Lima koji će povezivati jedno od najvećih prijepoljskih naselja Ivanje sa industrijskom zonom Kolovrat i magistralnim putem, a vrednost te investicije iznosi oko 40 miliona dinara, rekao je član Opštinskog veća Prijepolja Esad Hodžić.
Do sada je urađeno dosta pripremnih radova, a juče je počela demontaža postojećeg mosta.
Rok za postavljanje novog mosta je 1. novembar, rekao je Hodžić Tanjugu.
“Izgradnju mosta podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kod kojeg je opština konkurisala prošle godine”, rekao je Hodžić, dodajući da je ministarstvo odobrilo 31 milion dinara a opština Prijepolje još devet miliona dinara.


Cilj ovog projekta je, kako je rekao, sanacija postojećeg Ivanjskog mosta koji je bio u veoma lošem stanju, a bezbednost saobraćaja dovedena u pitanje.
Od sada, izgradnjom ovog mosta biće bolja komunikacija između mesta Ivanje sa industrijskom zonom Kolovrat, kao i magistralom”, rekao je Hodžić.
Prema njegovim rečima, ivanjska poslovna zona se sve više razvija, a brojni privredni subjekti u njoj zapošljavaju veliki broj radnika.
Most u Ivanju, montažnog tipa, postavila je pre pola veka JNA između ostalog i za svoje potrebe, kada je ovo bilo neznatno naseljeno mesto sa poljoprivrednim zemljištem.
Danas je to područje gusto naseljeno sa nekoliko hiljada žitelja, a sagrađeni su i privredni kapaciteti. Velike poplave 2010. godine ugrozile su most, ali i velika frekvencija saobraćaja, pre svega, teških kamiona, pa je most bio u veoma lošem stanju.
Sanacija ivanjskog mosta omogućiće sigurniju i kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju sa obe strane Lima.
izvor. Tanjug.rs