27. 1. 2015.

Mladi lideri za ljudska prava

U sklopu projekta “Škola ljudskih prava- Mladi lideri za ljudska prava  “koju realizuje Centar za zaštitu ljudskih prava I toleranciju – Polimlje iz Prijepolja u subotu  24/02/2015. Godine je realizovan zadnji od tri planirana  modula na temu “Građanski aktivizam, stereotipi I predrasude”

Projekat se realizuje u saradnji sa učenicima srednjih škola  ( Ekonosmko-trgovinska, Tehnička I Gimnazija) Cilj nam je da što veći broj mladih pohađa neku od naših edukatvnih radionica I da se upozna sa aktivnostima centra, da se edukuje iz oblasti ljudskih prava i sloboda, građanskog aktivizma I participacije, oblicima diskriminacije I kršenja osnovnih prava I sloboda. Omogćili smo učesnicima da na radionicama neposredno ostvaruju komunikaciju sa našim pravnikom I da direktno pitaju I razgovaraju o  ono što ih interesuje.
 

Centar za zaštitu ljudskih prava toleranciju – Polimlje je u saradnji sa organizacijom “Alijansa Mladih”realizovao I radionice sa djecom osnovnoškolskog uzrasta na temu “Stereotipi I predrasude” koje se već drugu godinu za redom realizuju u saradnji sa nekom od osnovnh škola u Prijepoju.

Projekat podržava i finansira Opština Prijepolje

3 коментара:

  1. "Mladi lideri za pranje para" - deca u upotrebi tj zloupotrebi pojedinaca za za bez idejne namestene proejekte u svrsi punjenja dzepova istih. Gde su sv te siln eorganizacije kada treba da se rade neprofitni radovi, uredjenja igralista, sistema, skolstva. Tu su samo kada se prodaje magla za velike svote ujedinjeni zajedno iz godine u godinu oko podele plena.

    ОдговориИзбриши
  2. Silne organizacije se bave realizovanjem projekata koji se ticu edukacije omladine u cilju unapredjenja lokalne zajednice. Nije posao samo krampa i motika.
    Umni rad je nekad, ako ne i uvek, tezi od fizickog. Sistem skolstva nije izdvojen od sistema drzavne uprave i kao takav ne moze biti menjan od strane nevladinih organizacija.
    Kad bismo svi cekali da nam posao padne sa neba i ne bismo koristili mogucnosti i svoje sposobnosti da bismo zaradili novac vecina stanovnistva bi umrla od gladi. Pri tom govorim o legalnoj i casnoj kompenzaciji sopstvenog znanja za materijalnu dobit.

    ОдговориИзбриши
  3. sta ce kancelariji za mrade budzet 3 miliona gdje idu te pare mladima ili stranackim uposlenima u domu?????

    ОдговориИзбриши