13. 10. 2014.

PREVENT ZAINTERESOVAN ZA FAP-OV POGON U PRIJEPOLJU

Preduzeće Prevent iz Visokog u BiH zainteresovano je za FAP-ov pogon Livnice sa nadgradnjom u Prijepolju


"Privatizacija Livnice sa nadgradnjom od strane Preventa iz Bosne i Hercegovine je konkretna i omogućava pokretanje proizvodnje, zapošljavanje oko 500 novih radnika i otvaranje perspektive ne samo za Livnicu i Prijepolje već za ovaj deo Srbije", rekao je Ljajić novinarima prilikom obilaska FAP-ovog pogona u Prijepolju sa predstavnicima firme Prevent.
I predstavnici firme Prevent koja ima oko 4.000 zaposlenih u Visokom, Goraždu, Zenici, Jelahu i Vogošći, ponovili su danas spremnost da kroz aktuelnu privatizaciju 502 preduzeća u Srbiji postanu vlasnici Livnice sa nadgradnjom i da u modernizaciju proizvodnje i proširenje proizvodnog programa investiraju 11 miliona evra.
Predstavnici Preventa kazali su da su spremni da sačuvaju postojeći proizvodni program Livnice, da investiraju u otvaranje još jedne linije livenja, ali i da prošire asortiman uvođenjem proizvodnje presvlaka za autoindustriju po čemu su poznati u evropskim opkvirima jer u svojim pogonima u BiH rade za Volkswagen, Audi, Škodu, Seat i druge kompanije.
Oni su istakli da očekuju poziv iz Ministarstava privrede i konkretizaciju razgovora o privatizaciji Livnice sa nadgradnjom.
U današnjim razgovorima o planovima privatizacije Livnice sa nadgradnjom učestvovali su predstavnici matične FAP korporacije iz Priboja kao i predstavnici lokalne samouprave iz Prijepolja.

Нема коментара:

Постави коментар