30. 5. 2014.

Izložena dela likovnih stvaralaca

Izložba dela učesnika prošlogodišnjeg saziva likovne kolinije Sandžak inspiracija umjetnika otvorena je u prijepoljskom Domu kulture.
Umetnici likovne kolonije Kulturnog centra Novog Pazara, tokom prošlogodišnjeg boravka u Prijepolju, pretočili su multikulturalnost ovog grada u svoje motive.
Likovna kolonija, koju je pre četrnaest godina osnovao Kulturni centar Novog Pazara prošle godine je radila u Prijepolju, u okviru saradnje novopazarskog Kulturnog centra i prijepoljskog Doma kulture, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.
„Dom kulture Prijepolje je prošle godine bio izvanredan domaćin, kako za umetnike koji su u ovom ambijentu slikali i stvarali svoja dela, tako i za nas iz Kulturnog centra Novi Pazar. To sigurno neće biti jedina saradnja koju ćemo mi imati sa prijepoljskim Domom kulture“-kazala je za Regionalnu televiziju koordinator galerije multimedijanog centra, Kulturni centar Novi Pazar Ajla Dazdarević.
Četrnaest dela sedam umetnika inspirisanih prošlogodišnjim boravkom u Prijepolju gostovaće u Domu kulture petnaest dana.

Нема коментара:

Постави коментар