28. 3. 2014.

Prograšeni najbolji recitatori Prijepolja

recitatori1.jpg
Opštinska smotra recitatora koju tradicionalno organizuje Biblioteka "Vuk Karadžić" održana je u četvrtak, 27. marta u Maloj sali Doma kulture u Prijepolju.
U ovogodišnjem takmičenju nastupila su 52 recitatora iz osnovnih i srednjih škola (21 recitator u kategoriji najmlađeg, 22 recitatora u kategoriji srednjeg i 9 recitatora u kategoriji starijeg uzrasta). Šestoro učenika koji su po oceni žirija na najbolji način zadovoljili kriterijume vrednovanja - izražajnost i sugestivnost recitovanja, dikciju, ostvarivanje misaono emotivnih sadržaja pesme primerenost pesme uzrastu recitatora - i koji će predstavljati Prijepolje na Okružnoj smotri u Kosijeriću su:

u kategoriji mlađeg uzrasta
Marija Nestorović OŠ “Dušan Tomašević Ćirko” Velika Župa
Asad Micanović OŠ “Sveti Sava” Bostani
u kategoriji srednjeg uzrasta
Jana Rakonjac, OŠ "Vladimir Perić Valter" Prijepolje
Nikolina Bubanja, OŠ "Milosav Stiković" Kolovrat
u kategoriji starijeg uzrasta
Mihajlo Radulović, Prijepoljska gimnazija
Rada Nestorović, Ekonomsko-trgovinska škola
Stručni žiri je ove godine radio u sastavu : Hedija Balićevac – prof. srpskog jezika i književnosti, Miloje Radović – pisac za decu i bibliotekar iz Kraljeva i Lilijana Ivanović – rediteljka iz Beograda.
Program Opštinske smotre recitatora vodili su Slavica Mandić, učenica Ekonomsko-trgovinske škole i Predrag Dulović, knjižničar Biblioteke "Vuk Karadžić".
Programski deo susreta obogatio je Miloje Radović, pisac za decu kazujući svoje priče i stihove.

Нема коментара:

Постави коментар