9. 10. 2013.

Zasedali odbornici SO Prijepolje

Na sednici Skupštine opštine Prijepolje usvojeno je rešenje o razrešenju i rešenje o imenovanju direktora Muzeja.
Na čelu ove institucije ostao je dosadašnji direktor Slavoljub Pušica.
Odbornici su usvojili odluku o promeni naziva Matične biblioteke „Vuk Karadžić“ u Biblioteka „Vuk Karadžić“.
Od ove sednice odbornica Suanita Čelebić nije više članica odborničke grupe Demokratske partije Sandžaka i od sada će nastupati kao samostalna odbornica.
Tokom Skupštinskog rada formirana je opštinska izborna komisija u stalnom sastavu. Predsednik je Dalmir Kozica, a zamenica Dragana Golubović.
Na red za razmatranje došao je izveštaj anketnog odbora o finansijskom poslovanju šest najvećih mesnih zajednica od 2005-2012. godine. Pohvale na rad anketnog odbora, koji je sa mnogo detalja prikazao finansijsko poslovanje mesnih zajednica stizalo je iz redova opozicije i pozicije, a u opštinskim zakljičcima anketni odbor je konstatovao, dokumentacija nepotpuna, nedovršena, u većini slučajeva nedostaje. Javne nabavke nisu sprovođene sve do 2007. godine ni u jednoj mesnoj zajednici.
Po završetku rasprave o izveštaju anketnog odbora data je pauza, kako bi šefovi odborničkih grupa usaglasili zaključke. Po povratku u salu nije bilo kvoruma, pa je sednica prekinuta. Dan nastavka skupštinskog zasedanja nije određen. Za dosadašnjih pet tačaka, odbornicima je bilo potrebno tri dana rada, a na dnevnom redu za ovu sednicu predviđeno je 18 tačaka.

Нема коментара:

Постави коментар