26. 11. 2012.

Predrag Peruničić Srećan zbog Prijepolja

Državni sekretar Predrag Peruničić sastao se sa predstavnicima opštine Prijepolje, domaćina 50. Međurepubličkih omladinskih sportskih igara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kako se navodi u saopštenju, na Igrama će učestvovati više od 3.000 sportista iz oko 30 gradova nekadašnjih jugoslovenskih republika, koji će se takmičiti u skoro svim olimpijskim disciplinama.

 Peruničić je izrazio zadovoljstvo što će Ministarstvo omladine i sporta imati priliku da podrži organizovanje najveće manifestacije amaterskog sporta na Balkanu, na kojoj su i on, kao i mnogi naši vrhunski sportisti ponikli i gradili uspešne karijere.

Obeležavanje velikog jubileja povereno je gradu Prijepolju gde su 1954. godine Igre počele, usvajanjem inicijative prijepoljskih studenata da se u okviru „Studentske nedelje“ organizuje „fiskulturni tromeč“ omladine Prijepolja, Priboja i Nove Varoši, na Skupštini udruženja Saveza studenata Jugoslavije.

Uz poruku koju šalju, MOSI su postale olimpijada amaterskog sporta, ali i baza vrhunskog sporta, koja je iznedrila vrhunske sportiste.


Нема коментара:

Постави коментар