15. 3. 2013.

Prijepolje veliko gradilište


Prijepolje veliko gradilište


Prijepolje - Planirani za novembar, radovi na rekonstrukciji Ulice Branka Radičevića u najužem centru Prijepolja počeli su zvanično 5.februara, a rok za završetak je 50 dana. Pored asfaltiranja, izgradnje ivičnjaka i definisanja trotoara, u toku su i radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže,koje izvodi JKP „Lim“. 
-Mi koristimo ovu priliku kako bi rekonstruisali kompletnu vodovodnu mrežu u ovoj ulici, jednoj od najstarijih u gradu, kao i u svim koje ćemo raditi u narednih nekoliko meseci. Menjaćemo cevi, priključke, postavićemo šahtove, hidrante i to je prvi ovakav zahvat na području grada posle više decenija. Očekujemo da će radovi koštati oko milion i po dinara, kaže direktor JKP „Lim“ Aziz Hadžifejzović. JP „Direkciji za izgradnju“ poveren je nadzor, a odgovorno lice, dipl.inženjer Senad Zildžović, kaže da sve teče prema ugovorenim obavezama i da se može očekivati da radovi budu završeni i pre ugovorenog roka.
- Ova ulica je dosta specifična jer se nalazi u centru grada, prilično je opterećena i saobraćajem, pa se nadamo da ćemo posle rekonstrukcije, dogovoriti i saobraćajni režim. Ulica je dužine 220 metara, a širine četiri metra. Ugovor o rekonstrukciji ulice opština Prijepolje je potpisala sa prijepoljskim pogonom užičkih „Puteva“, a vrednost radova je pet miliona i 384 hiljade dinara, kaže Zildžović.
Radovi u ovoj ulici u samom srcu grada uvod su u naredne mesece, kada će Prijepolje biti veliko gradilište sa ciljem da se u što boljem svetlu predstavi kao domaćin 50.MOSI. Naime, predstoje rekonstrukcije više ulica u najužem centru grada, ali i onih koje su veoma bitne za pojedina prigradska naselja. U Ministarstvu za saobraćaj odobrena su sredstva za ove nemene od 95 miliona dinara. Do leta, trebalo bi da bude rekonstruisana glavna, „Valterova“ ulica, kao i još jedna saobraćajna žila kucavica Prijepolja -ulica „Izeta Čavića“. Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, očekuje se da Vlada Srbije, odnosno resorna ministarstva, odobre još 150 miliona dinara za obnovu sportskih objekata, među kojima su i Gradski stadion i Sportska dvorana.

Нема коментара:

Постави коментар