5. 7. 2014.

Povoljni vremenski uslovi za saobraćaj, putevi suvi

Saobraćaj u Srbiji danas će se obavljati po suvim kolovozima, uz dobru vidljivost, a u uslovima umerenih dnevnih temperatura i povoljnih vremenskih prilika, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Foto: 24 sata
Saobraćaj u Srbiji danas će se obavljati po suvim kolovozima, uz dobru vidljivost, a u uslovima umerenih dnevnih temperatura i povoljnih vremenskih prilika, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Foto: 24 sata

Prema informacijama Uprave Granične policije pojačan je saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš sa Madjarskom i Batrovcima sa Hrvatskom.

Na ulazu u Srbiju radi po pet kanala, a vreme zadržavanja je oko 30 minuta.
Oko 30 minuta je vreme čekanja putničkih vozila na izlazu iz Srbije u
Makedoniji na GP Preševo, dok se na GP Brodarevo sa Crnom Gorom na
izlazu iz naše zemlje ista kategorija vozila zadržava od 30 do 60 minuta.

Prema informacijama sektora za naplatu putarine na naplatnoj rampi Stara Pazova, zadržavanja su oko 15 minuta u smeru ka Beogradu, dok se u suprotnom smeru ne čeka duže od pet minuta.

Pojačan je saobraćaj i na ostalim naplatnim stanicama, ali za sada nema dužih zadržavanja od par minuta.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Javno preduzeće Putevi Srbije i Sektor naplate putarine će tokom nastupajuće sezone zbog pojačanog inteziteta saobraćaja preći na vanredni režim rada. Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 sata dnevno bez minuta pauze.

Do 10. jula, u periodu od 07 do 17 sati, na delu auto-puta E-75 Beograd-Niš, za saobraćaj će biti zatvorena brza kolovozna traka u oba smera, od petlje "Vodanj" do petlje "Kružni put" u oba smera.

U sklopu radova na koridoru 10, tj auto-put E-75 između Vladičinog Hana i Vranja, na deonici od Mazaraća do Bresnice u dužini od 3,7 kilometara, kao i na delu od Bresnice do Suvog Dola u dužini od 3,2 kilometra saobraćaj je preusmeren na sporedni put. Radovi će trajati do 15. novembra.

U okviru radova na istom putu, na deonici kod mesta Gramađe, saobraćaj se obavlja obilaznicom u dužini od oko 800 metara.

Predviđeno je da radovi traju do 15. novembra 2014. godine.

Zbog radova na mostu, na putu Beograd - Lazarevac, kod skretanja za Rušanj, saobraćaj se obavlja usporeno uz ograničenje brzine. Prema dinamici izvođača radova zatvara se po jedna, a saobraćaj se obavlja nesmetano u druge dve saobraćajne trake.

Na magistralnom putu Beograd-Novi Sad-Subotica zabranjen je saobraćaj
kamionima čija nosivost prelazi 12 tona i oni se preusmeravaju na autoput E-75. Takav režim saobraćaja biće na snazi do daljnjeg.

Нема коментара:

Постави коментар