17. 6. 2014.

Književni portret Enesa Halilovića

U okviru manifestacije Dani bošnjačke kulture, u Domu kulture u Prijepolju priređen je književni portret Enesa Halilovića, pripovedača, pesnika, dramskog pisca iz Novog Pazara.
Enes Halilović uvršten je među 102 najbolja pisca u novijoj istoriji Srbije u izboru Narodne biblioteke.
Manifestaciju Dani bošnjačke kulture koja je održana u opštini Prijepolje u okviru manjinskih programa podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
“Koliko je reč o zaista svestranoj ličnosti, najbolje pokazuje i to da gospodin Halilović govori o antičkim mitovima, koji su čest motiv u njegovim pisanjima, ali isto tako govori i o savremenim temama”-kazao je urednik bošnjačkog kulturnog programa Doma kulture Ibrahim Aličković.
Enes Halilović nagrađen je za doprinos kulturi Zlatnom značkom Kulturno-prosvetne zajednice Srbije 2006. godine. Dobitnik je književnih nagrada “Branko Miljković” i “Đura Jakšić 2011. godine, a nedavno i nagrade “Sergije Janković” za urednički rad.
“Radio sam i poeziju, priče, roman i dramu, zavisno od toga šta traži književna tema”-istakao je književnik Enes Halilović.
Novopazarski pesnik Enes Halilović objavio je četiri knjige poezije, dve zbirke priča, romane i drame. Promoter književnog portreta bili su profesorka srpskog jezika i književnosti Samira Ćosović i mladi prijepoljski pesnik Ilhan Pačariz. Ovo književno veče upotpunili su i tamburaši prijepoljskog Doma kulture.

Нема коментара:

Постави коментар