13. 2. 2014.

USVOJEN GRAĐANSKI BUDŽET PRIJEPOLJA

Opštinsko veće Prijepolja usvojilo je Gradanski budžet , uz obavezu da se i u narednim godinama izrađuje taj dokument koji će gradanima približiti sistem lokalnog budžeta

„Građani hoće da znaju kako se troše pare od poreza, doprinosa i svega što su nameti , koje država skuplja, a treba da se troše za opštu dobrobit svih, u opštini, pa i u državi”, rekao je danas Tanjugu predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović. On je izrazio nadu da će reakcije gradana na objavljivanje Gradanskog budžeta biti pozitivne.

“Gradanski budžet će biti postavljen na zvanični sajt opštine Prijepolje, biće dostupan svima i očekujem pozitivnu reakciju meštana. Ono što je najvažnije, smatram da će upravo gradani kontrolisati trošenje sredstava, da će oni biti ti koji će upozoriti da li se planirani budžet izvršava u onom smeru kako smo se i dogovorili”, kazao je Hašimbegović.

Inače, prvi zvanično usvojeni Gradanski budžet u Srbiji izraden je u saradnji sa organizacijom CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost), u okviru inicijative “Prati pare!.

Нема коментара:

Постави коментар