8. 1. 2014.

Sahrana oca Vlada Divca u subotu

Dan poslije teške porodičnetragedije, saobraćajne nesreće kod Čačka u kojoj mu je otac Milenko poginuo, a majka Rada teško povređena,Vlade Divac, vidno potrešen, stigao je u Prijepolje da se pobrine oko organizacije sahrane oca.
Vlade Divac, Prijepolje, otac, sahrana, foto: Zoran Šaponjić- Sahrana će biti u subotu u 13 sati… Razumem vaš posao, ali, razumite i vi mene u ovih teškim trenucima – sve je što nam je Vlade uspeo  da kaže ispred porodičnog stana u Prijepolju.
Dan ranije, njegovi roditelji, oko pola dvanaest seli su u kola, mahnuli komšijama i krenuli ka – Kraljevu…
- Nekoliko dana Milenko i Rada su se premišljali, planirali da idu, a onda su u utorak, na Božić rešili da odu do Kraljeva, da u Vladovom stanu u tom gradu provedu praznik… Vlade ih je tamo uzalud čekao… Trebalo je da dođe i njihov drugi sin Ivica, rođaci iz Kraljeva – priča jedan od bliskih rođaka porodice.
Da podsjetimo Milenko Divac (77), otac Vlada Divca, proslavljenog srpskog košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, poginuo je na Božić u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Međuvršje kod Ovčar Banje, nedaleko od manastira Vavedenje. U ovom udesu Divčeva majka Radmila (72) zadobila je težu povredu kičme i zbrinuta je u čačanskoj bolnici.
Prema prvim informacijama, vozilom je upravljala Radmila, budući da Milenko već godinama nije seo za volan. Uviđajem je utvrđeno da je „golf“ u kojem su bili supružnici Divac nedaleko od manastira Vavedenje naglo skrenuo udesno i udario u metalni stub sa saobraćajnim znakom, a zatim sleteo s puta i nekoliko puta se prevrnuo, rekao je izvor Kurira.

Нема коментара:

Постави коментар