30. 11. 2013.

Obeležavanje sedam decenija uz državne zvaničnike

Četvrtog decembra ove godine obeležiće se sedam decenija od prijepoljske bitke, u kojoj je 1943. godine, za samo jedan dan život izgubilo više od 500 boraca Prve šumadijske, Druge proleterske i Treće proleterske sandžačke brigade.
Predsednik Skupštine opštine Prijepolje Vukosav Tomašević, na konferenciji za medije, istakao je da će se ubuduće, obeležavanje godišnjice prijepoljske bitke organizovati pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije.
"Na ovoj i svakoj narednoj komemoraciji, koja će se održavati povodom godišnjice prijepoljske bitke, uvek će govoriće neko od visokih zvaničnika Vlade Republike Srbije. Ove godine će to biti ili predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić ili neko od ministara Vlade“-kazao je predsednik Skupštine opštine Prijepolje Vukosav Tomašević.
Tomašević je prisutne novinare upozano i sa informacijom da će četvrtog septembra naredne godine, odlukom Atletskog saveza Srbije, Prijepolje biti domaćin Internacionalnog atletskog mitinga. Ovaj miting je određivanjem datuma ušao u kalendar Evropske atletske federacije, kazao je Tomašević.

Нема коментара:

Постави коментар