21. 1. 2012.

Još jedna politička partija u Prijepolju! BDZ


Danas je u prepunoj Kongresnoj Sali hotela Mileševa u Prijepolju održana Osnivačka skupština Opštinskog odbora Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ).
Na početku se prisutnim delegatima obratio predsjednik BDZ-a Emir Elfić koji je u svojem govoru istakao da je sada najbitnije nacionalno buđenje Bošnjaka i izrazio je svoju spremnost da stane na čelo tog pokreta koji se bori za ostvarivanje prava Bošnjaka u Srbiji.
Nakon govora predsjednika Elfića delegati su pristupili glasanju i za predsjednika Opštinskog odbora BDZ-a za Prijepolje izabran je advokat Sabahudin Hajdarević.
Za predsjednika Skupštine OO BDZ izabran je diplomirani inženjer organizacionih nauka Enes Turković, a za podpredsjednika Skupštine izabran je profesor religijske pedagogije Sabahudin Gojak. Za Sekretaicu Skupštine izabrana je diplomirana pravnica Sabira Hadžiabdić.
Na Osnivačkoj skupštini izabrani su i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, a nakon osnivačke skupštine predsjednik BDZ-a Elfić je svečano otvorio prostorije BDZ-a u Prijepolju i predao ih građanima na korištenje.
Inače interesovanje građana Prijepolja za učlanjenje u ovu partiju je veliko, a kako saznaje Sanapress, i ako BDZ u svojem nazivu ima prefiks bošnjačka veliki broj Srba iz Prijepolja želi da pristupi ovoj partiji i da kroz politički angažman u njoj radi na poboljšanju života svih građana Prijepolja.

Нема коментара:

Постави коментар