24. 1. 2011.

Djerlek posjetio Prijepolje i Brodarevo


U subotu 22.01.2011. predsjednik SNP-a dr Mirsad Đerlek, obišao je Prijepolje i Brodarevo i u srdačnom razgovoru sa građanima predstavio program  i osnovne ciljeve političkog djelovanja SNP-a.
Đerlek je takođe objasnio i razlog pokretanja peticije za promjenu Ustava Republike Srbije. Veliki broj potpisa koji je prikupljen u ovom dijelu Sandžaka je dokaz da Bošnjaci nisu zadovoljni važećim ustavom Republike Srbije. U prepunoj sali u Brodarevu Đerlek je izjavio da će se iskreno zalagati  za pomirenje bošnjačkog naroda te za očuvanje nacionalnog identiteta bošnjaka u Srbiji.
Prisutnima se još na skupu obratila i predstavnica LDP-a dr Elvira Špirtović i izrazila zadovoljstvo zbog saradnje dveju stranaka u rješavanju zajedničkih problema građana Sandžaka. U razgovoru sa prisutnima konstatovano je da narod u ovom dijelu Sandžaka teško živi, a da je jedan od važnih prioriteta i otvaranje fabrika i novih radnih mjesta.  Đerlek traži od Vlade Republike Srbije da se fabrike prave i u Sandžaku a ne samo u Leskovcu, Kuršumliji, Kragujevcu  i drugim dijelovima Srbije.
Data je puna podrška protiv izgradnje brana na Limu koje bi itetako škodile žiteljima Brodareva. U cilju širenja političkog djelovanja SNP-a u ovom dijelu Sandžaka, imenovani su koordinatori SNP-a za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš.

Нема коментара:

Постави коментар