14. 3. 2016.

Hodzić: Očekujemo najbolji rezultat do sada jer nam narod veruje

 Predsednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Esad Hodzić, izjavio je da je ta stranka rekorder u brzini predaje liste za predstojeće loklane izbore,
Foto: Glas zapadne Srbije

dodajući da su kandidati za odbornike stručni i obrazovani ljudi.

"Prvi smo u regionu koji su to učinili drugog dana po raspisivanju izbora. Na listi je 41 kandidat za odbornika, gde se nalaze različiti profili. Na listi se nalaze kvalitetni, stručni i obrazovani ljudi, koji su se već dokazali u nekom svom poslu", istakao je Hodzić za Glas Zapadne Srbije.

Kada je reč o rezultatima, Hodzić očekuje u Prijepolju pobedu i rekordan rezultat, jer su, kako je rekao pokazali da im građani veruju zahvaljujući dobrim i odgovornim vršenjem vlasti.

"Sada idemo samostalno kao koalicija SDP-SDPS i imamo svoju listu. Srpska napredna stranka je naš prvi partner sa kojim ćemo razgovarati posle izbora, a otvoreni smo za sve one koji imaju kadrovski potencijal i koji u ovoj kampanji budu imali pristojnu retoriku i ne budu se bavili lažima i uvredama na račun SDP-a", zaključio je Hodzić.

Prijepolje je bilo baza tekstilne industrije, imali smo nekoliko važnih i velikih kolektiva, izjavio je Hodzić, dodajući da je današnji problem za tekstilna preduzeća nedovoljan broj radnika te struke.

"Danas je tekstilno preduzeće "Trendtekst" u problemu zato što nema dovoljan broj tekstilnih radnika. Na žalost, ta radna snaga koja je nekada radila ili je penzionisana ili je pred penzijom, a novi školovani kadrovi koje dobijamo ne zadovoljavaju kriterijume i ne mogu da ispune očekivanja poslodavaca", objašnjava Hodzić.

Prema njegovim rečima, potrebna je izmena školskog obrazovnog sistema, ali i praksa.
"Ubuduće ćemo raditi na tome da obezbedimo stručnu praksu učenicima koji pohađaju ove srednje stručne škole. Slična situacija je i kod ostalih privrednika u tekstilnoj industriji gde su konkursi stalno otvoreni, ali nemamo radnu snagu", naglasio je Hodzić.

On kaže da Prijepolje u malinarstvu ima ogroman uspeh, kao i u izgradnja tri velike hladnjače. Hodzić očekuje dobar rod, kao i finansijski efekat, a to je negde više od osam miliona evra.
"Prijepolje ima visok procenat rasta zaposlenih. Od 2011. do 2015. godine imamo povećanje zapošljavanja za 35 odsto, što je rekordno u Srbiji", izjavio je Hodzić.

Glas zapadne Srbije


Нема коментара:

Постави коментар