4. 11. 2015.

U toku izgradnja hidrocentrale u Prijepolju

Na prijepoljskoj reci Gračanici u toku su završni radovi na izgradnji jedne od tri mini hidrocentrale, koju gradi beogradska firma „15. avgust“. Izgradnja hidrocentrale „Seoce“ počela je pre pet meseci, a vrednost radova iznosi oko 2 miliona evra.U toku izgradnja hidrocentrale u Prijepolju
Na izgradnji hidrocentrale na reci Gračanici koja protiče kroz istoimeno selo nadomak Prijepolja zaposleno je 35 radnika iz opštine Prijepolje. Do sada je izgrađen cevovod dugačak nešto više od 1500 m sa vodozahvatom od 450 m i mašinskom zgradom od 190 m. Prema rečima investitora, firma “15. avgust” poseduje sve neophodne dozvole za izgradnju, a njen vlasnik ističe da se izgradnjom hidrocentrale ni na koji način neće zagaditi reka, niti će doći do ugrožavanja biljnog i životinjskog sveta.
Čelni ljudi opštine Prijepolje ističu da su ovakavi investitori uvek dobrodošli u opštinu Prijepolje, jer pored velikog broja radnika koji su zaposleni na ovoj izgradnji, za dobrobit opštine izgrađena je i putna infrastruktura, a zamenjen je i veliki broj stubova na elektor mreži.
Zahvalnost investitoru, koji ulaže u ovaj kraj iskazao je i meštani prijepoljskog sela Milorad Parandilović, čije imanje se nalazi u neposrednoj blizini hidrocentrale.
Predviđeni datum za završetak radova na mini hidrocentrali je 1. maj 2016. godine, međutim, zbog ubrzane dinamike izvođenja poslova, prema rečima investitora, radovi će biti završeni do kraja ove godine, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, dok je početak izgradnje druge hidrocentrale planiran za proleće naredne godine.

Нема коментара:

Постави коментар