26. 11. 2015.

Основно јавно тужилаштво подигло оптужни акт против Мирка Малешића и још две особе

Основно јавно тужилаштво у Пријепољу је, након завршених доказних радњи, дана 20.новембра 2015.године, надлежном
Мирко Антоније Малешић -директор Дома културе


SAMO U ES KOMERC MARKETIMA
Основном суду у Пријепољу поднело Оптужни предлог против Мирка Малешић из Пријепоља, актуелног директора Дома културе у Пријепољу, због основане сумње да је наводно извршио два кривична дела и то: Злоупотреба положаја одговорног лица из члана 234. став 1. Кривичног законика и кривичног дела Фалсификовање службене исправе из члана 357. став 3. у вези става 2. Кривичног законика, уз напомену, да је оптужним актом којим је оптужен Малешић Мирко, оптужена и Нирха Јусовић из Пријепоља, због основане сумње да је наводно извршилакривично дело Фалсификовање службене исправе из члана 357. став 3. у вези става 2. Кривичног законика.
Осим двоје наведених Оптужни предлог подигло је и против Љубише Савковића из Пријепоља, бившег директора Дома културе у Пријепољу, због кривичног дела Злоупотреба положаја одговорног лица из члана 234. став 2. у вези става 1. Кривичног законика.

СДП подржао избор Малешића, радницу рачуноводстава истерали јер је пријавила криминал?!

Мирко Малешић је почетком септембра поново изабран на место директора Дома културе у Пријепољу. Занимљиво је да је због одбијања коалиционих партнера да гласају за кандидата против којег је ПУ Пријепоље поднела одговарајуће кривичне пријаве Основном јавном тужилаштву владајућа СДП прогурала овај предлог уз помоћ опозиције.
Криминалне радње у установи пријавила је шефица рачуноводства Зумрета Стршевић међутим њој је брзопотезно уручен отказ, упркос изјави министра правде Николе Селаковић да неко ко пријави криминал не може трпети последице.
На њено место примљен је други шеф рачуноводства на одређено време од три месеца због наводног повећаног обима посла, а рачуноводство је преузето без примопредаје јер су врата рачуноводства насилно разваљена.

Они гласају народ плаћа, ко пријави криминал добије отказ!?

Оправдано се поставља питање да ли Малешић може наставити функцију директора јер је Тужилаштво спровело доказне радње и из тих доказа утврдило да постоји оправдана сумња да су кривична дела извршена. 
Прогурао Малешића са опозицијом - Есад Хоџић председник ОО СДП

Такође се не може занемарити политичка одговорност странака СДП,СДА,БДЗ, и Општинског одбора ДС који га је предложио на ту функцију упркос јавном сазнању да је ПУ Пријепоље упутила кривичне пријаве Тужилаштву. ДСС је након тог сазнања одустао од подршке. Такође овим странкама се треба поставити питање ко ће надокнадити евентуалну штету, односно да ли ће је политичари свалити на леђа грађана.
На та питања требали би да одговоре председник ОО СДП Есад Хоџић, председник ОО БДЗ Сабахудин Хајдаревић, Бато Садовић председник ОО ДПС и СДА чији је председник Едиб Кајевић. Избор су подржала два члана СПС док су против гласали одборници ДСС, СРС и Српске напредне странке.

Да ли ће суд Стршевићку вратити на посао?

Међутим свакако највећу жртва у свему свакако је Зумрета Стршевић која је у изјавама полицији и Тужилаштву рекла да је у Дому нестало око 4 милона динара народних пара.

Добила подршку министра -  ,,ко пријави криминал не може трпети последице"

Она је најпре проглашена за неморалну, а затим како тврди, изложена невероватном шиканирању и на крају избачена на улицу! Нису помогле ни жалбе ни тужбе, јер су све по правилу , како тврди завршавале у Ужицу код судије Зечевића, који је одбио да јој на предлог Тужилаштва додели статус узбуњивача и тако заштити од отказа. ,,Контактирали су ме из Министарства, имам утисак да су свесни ситуације и да покушавају да ми помогну. Јуче сам поново упутила тужбу суду у Ужицу са захтевом за привремену меру како би ме вратили на посао, и нећете веровати опет је додељена судији Зечевићу. Готово сам сигурна, иако имам подршку министарства да ће бити одбијена. Међутим охрабрује рад тужилаштва, то ми даје наду да у овом граду има правде и да није све под контролом пар људи. Ја разумем све оне који су у страху од њих доносили одлуке на моју штету и не замерам им, али ја их се не плашим, на крају рекла сам да верујем у државу у којој живим, радила сам по закону ове земље, и немам чега да се стидим” каже Зумрета Стршевић у изјави за ГЗС

ГЗС

Нема коментара:

Постави коментар