25. 10. 2015.

Opština Prijepolje izdvojila više od 7 miliona za poljoprivrednike

Izveštaj Komisije koja je radila na sprovođenju konkursa za podsticaj poljoprivrede u opštini Prijepolje upućen je Opštinskom veću. 

U ES KOMERC MARKETIMA
Pred većnike stiglo je ukupno 208 zahteva od kojih je njih 17 odbijeno zbog ne ispunjavanja uslova konkursa. Ostalih 191 zahtev razvrstan je u nekoliko kategorija. Za nabavku opreme za zalivanje biće odobrena su 74 zahteva, njih 58 odnose se na nabavku opreme za obradu zemljišta, dok je će 31 zahtev biti odobren za nabavku opreme za zaštitu bilja. Opremu za mužu i skladište mleka dobiće 27 poljoprivrednika iz Prijepolja, dok je jednom poljoprivredniku odobren zahtev za nabavku opreme za hortikulturu.
Za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je 7.300.000,00 din, što kako kažu iz lokalne samouprave ne bi bilo dovoljno za sve podnosioce zahteva. Međutim, kako saznajemo da će Opštinsko veće pristupiti izmeni odluke o raspodeli sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede i preusmeriti neiskorišćena sredsta sa drugih pozicija, kako bi svi podnosioci zahteva, koji ispunjavaju uslove konkursa dobili subvencije u visini od 50 % uloženih sredstava.


ALU/PVC stolarija
Aluminijumske ograde

Ul. Ljubiše Miodragovića bb
Kolovrat (preko puta stovarišta Alfa trans)

+38166 437 437  www.alprox.co.rs





Нема коментара:

Постави коментар